Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 14 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Medewerker Van der Valk onterecht ontslagen

Een medewerker van het Van Der Valk in Hoorn is ontslagen omdat hij twee gasten een gratis drankje heeft geschonken. De rechter besloot maandag dat het ontslag onterecht was en dat het hotel de man nog drie maanden salaris moet betalen.

De twee gasten kregen allebei een glaasje Amaretto op een besloten feestje in de Van Der Valk-vestiging in Hoorn. De drank was afgekocht, maar dat ging alleen om frisdrank, bier, wijn en binnenlands gedistilleerd. En aangezien Amaretto onder buitenlands gedistilleerd valt, werd de werknemer ontslagen.

Diefstal

Volgens het hotel, dat op bewakingscamera’s had gezien dat de werknemer zich niet aan de regels had gehouden, ging het namelijk om diefstal, schrijft De Telegraaf.

De rechtbank in Alkmaar oordeelde maandag dat die straf veel te streng was. Daarom moet Van Der Valk nu alsnog drie maanden salaris betalen aan de ontslagen werknemer en ook de juridische kosten van de man vergoeden. Omdat de oud-werknemer inmiddels een andere baan heeft, hoeft Van der Valk de man niet opnieuw aan te nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.