Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 16 mei 2018 / 20:48 uur

Man telt letters van twee blikken alfabet-vermicelli

Heb jij je ooit afgevraagd hoeveel van elke letter er in een blik soep zit met lettervermicelli? Engelsman John Stitch in elk geval wel. Hij besloot de proef op de som te nemen en te kijken hoe de verhoudingen van twee blikken van de soep lagen.

Zo gezegd, zo gedaan: twee blikken Alphabetti Spaghetti werden door een zeef geleegd en hij peuterde de letters er vervolgens een voor een uit. Hij is vier uur bezig geweest met zijn onderzoek en deelde zijn bevindingen op sociale media.

De twee blikken die gebruikt werden in het onderzoek ©Mercury Press & Media
De uitkomst van blik 1 ©Mercury Press & Media
De uitkomst van blik 2 ©Mercury Press & Media

En?

Stitch vertelt tegen MetroUK dat hij nieuwsgierig was naar de hoeveelheid letters per blik. Hij gebruikte een pincet om de letters te grijpen en legde ze vervolgens op een snijplank om ze te sorteren en vervolgens te tellen.

De uitkomsten verschilden nogal per blik. „Ik ben erachter gekomen dat beide blikken alle letters van het alfabet bevatten; blik 1 had 180 letters en blik 2 had er 179. De vormen waren door de plakkerige tomatensaus erg glibberig en sommigen braken in het proces, deze telde ik niet mee", aldus de vermicelliletterteller.

Deze Heinz Alphabetti Spaghetti is niet in Nederland te koop. Mocht jij nou toch ook lettervermicelli willen gaan tellen? Wees niet getreurd. Honig verkoopt ook pasta in de vorm van het alfabet.

Reageer op artikel:
Man telt letters van twee blikken alfabet-vermicelli
Sluiten