Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 10 mei 2018 / 08:24 uur

‘Loopneus’ van vrouw blijkt lekkend hersenvocht

Jarenlang werd haar verteld dat ze gewoon last had van vervelende allergieën, maar de Amerikaanse Kendra Jackson voelde dat er iets anders aan de hand was. En ze had zeer onsmakelijk en gevaarlijk gelijk.

Waar ze ook heen ging, ze had altijd tissues bij zich, vertelt Jackson aan televisiezender KETV. Jarenlang had ze constant druppels aan haar neus hangen en nieste en hoestte ze erop los. Meestal had ze ook hoofdpijn, maar dat lijkt niet zo vreemd als je de hele dag niest en hoest.

Waterval

„Het leek wel een waterval" zegt de vrouw tegen de zender. „Het liep continu en soms ook achterin mijn keel." Ook ‘s nachts hield het druppelen niet op, waardoor ze heel slecht sliep en zich overdag vaak een zombie voelde. Ze zocht medische hulp en vertelde doktoren dat deze ‘allergieën’ allemaal begonnen na een auto-ongeluk in 2013.

Tijdens dit ongeluk is haar hoofd met een klap tegen het dashboard aan gekomen. Verschillende doktoren hoorden haar verhaal aan en kwamen allemaal tot dezelfde, simpele conclusie: je hebt last van een allergie. Pas toen ze een keel-neus-oorarts (KNO-arts) opzocht, kreeg ze een andere diagnose. Deze arts ontdekte dat ze helemaal niet allergisch was voor allerlei dingen, maar aan ‘cerebrospinal fluid leak’ leed, oftewel: hersenvocht drupte de laatste drie jaar elke dag via haar neus naar buiten.

Gevaarlijk

Iedere dag druppelde het vocht dat de hersenen normaal gesproken beschermt via haar neus weg. Dat is uiteraard heel erg gevaarlijk. Als het niet ontdekt zou zijn, zou de vrouw nare infecties kunnen krijgen zoals een hersenvliesontsteking. Hersenvliesontsteking kan dodelijk zijn. Daarnaast had de vrouw blind en/of doof kunnen worden.

In het ziekenhuis is een beetje vetweefsel van de vrouw zelf gebruikt om het gat tussen haar schedel en neusgaten dicht te maken. Jackson is nu een week geleden geopereerd en is dolgelukkig. Ze hoeft niet overal meer zakdoekjes mee naartoe te nemen en komt ook aan slapen toe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Loopneus’ van vrouw blijkt lekkend hersenvocht
Sluiten