Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 mei 2018 / 11:50 uur

Lidl stopt met verkoop van sigaretten

Lidl Nederland gaat stopen met het verkopen van sigaretten. De supermarktketen zegt dat er in 2022 geen rookwaar meer wordt verkocht.

Rookvrij

Lidl zegt dat de verkoopcijfers van sigaretten de afgelopen jaren zijn teruggelopen en de verkoop niet meer rendabel is. Ook is de supermarkt meegegaan met de tendens om de verkoop van rookwaar te ontmoedigen.

,,De trend in Nederland gaat duidelijk richting rookvrij. Dat merken wij ook aan de kassa. Deze ontwikkeling willen wij niet tegengaan. Daarom is het voor ons een logische stap om de verkoop van sigaretten nu al gefaseerd af te bouwen", aldus een woordvoerder van Lidl Nederland.

Impact

Verslavingskunde Nederland reageert verheugd. ,,Dit is een grote stap, die landelijk en internationaal een grote impact zal hebben”, zegt een woordvoerder. ,,Lidl zit in dertig landen en Lidl Nederland is internationaal de eerste die de verkoop van sigaretten staakt.”

Volgens de organisatie is het besluit van Lidl een ,,zeer belangrijk signaal naar de maatschappij in ons gezamenlijk streven om kinderen en volwassenen te beschermen tegen het roken.”

Begin dit jaar stopten de drogisterijen Kruidvat en Trekpleister al met de verkoop van tabak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lidl stopt met verkoop van sigaretten
Sluiten