Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 5 mei 2018 / 13:09 uur

Levenseindekliniek weigert tbs’er: Wil liever dood

Een 42-jarige tbs’er is geweigerd bij de Levenseindekliniek. De man zit al twintig jaar vast, nadat hij veroordeeld werd wegens ontucht met minderjarige jongens. Een vrijlating zit er vooralsnog niet in.

Liever dood

Toen hij onlangs te horen kreeg dat hij naar de longstayafdeling zou worden overgeplaatst, vond hij het mooi geweest. ,,Toen zei hij: dan wil ik liever dood”, meldt zijn advocaat Jan-Jesse Lieftink tegen De Gelderlander.

De stichting Levenseindekliniek kwam eerder al bij de Arnhemmer op bezoek in de kliniek, maar wees zijn verzoek af. Volgens de instantie was er geen sprake van ‘ondraaglijk en uitzichtloos lijden’.

De tbs’er is het er niet mee eens en stelt volgens zijn advocaat dat hij zou moeten kunnen kiezen tussen de longstay en de dood. Verder zou hij worstelen met zijn geaardheid en hebben geconcludeerd dat hij nooit meer zal kunnen aarden in de maatschappij.

Geen reden

De stichting stelt echter dat een levenslange celstraf of het vooruitzicht van een longstay geen reden is voor euthanasie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Levenseindekliniek weigert tbs’er: Wil liever dood
Sluiten