Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 30 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Jager gespietst door buffel na doden dier uit kudde

Een jager die een buffel had neergeschoten en vermoord, is zelf gedood door een beest uit de kudde. Het voorval gebeurde afgelopen dinsdag.

Toen de jager en eigenaar van een Zuid-Afrikaans safaribedrijf het karkas wilde opruimen, werd hij door een buffel in het nauw gedreven en aangevallen. De buffel zou een dijbeenslagader hebben geraakt, waardoor de 54-jarige vrijwel direct overleed.

‘Buffel-pakket’

De man, Claude Kleynhans, was eigenaar van Guwela Hunting Safaris, gelegen in de regio Limpopo. Het bedrijf bood haar klanten een ‘buffalo package deal’ aan, met ‘gegarandeerd 100 procent succes.’

De jager was politieagent voor hij in de jaren 80 het jagersbedrijf oprichtte. Volgens lokale media was de man betrokken bij het zogenaamde trofeejagen, maar hield hij zich ook bezig met het opzetten van dieren. Hij had drie kinderen.

Verdiende loon

Zoals bijna altijd het geval wanneer (trofee)jagers worden gedood door dieren, werd er op de Facebookpagina van de man uitgelaten gereageerd op de dood. Het zou zijn verdiende loon zijn, en mensen schrijven dat ze hopen dat de jager lang heeft geleden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.