Metro
Metro Nieuws 16 mei 2018 / 07:50 uur

Het eerste vega-biefstuk ter wereld komt uit Twente

Er zijn steeds meer vegetarische varianten op vlees in de omloop, maar een heerlijk biefstukje zat er tot nu toe nog niet in. Het nabootsen van de structuur was te lastig. Maar Nederland schijnt nu echter een primeur in handen te hebben: het bedrijf Vivera heeft na anderhalf jaar officieel hét perfecte vega-biefstukje gecreëerd, meldt het AD.

Snel in de schappen

De doorbraak heeft plaatst gevonden in Holten, waar al een flinke tijd gewerkt werd aan een vegetarische variant op het populaire stukje vlees. Wie denkt dat-ie nog lang moet wachten op het testmoment van het product, zal aangenaam verrast zijn: volgende week ligt het ‘biefstukje’ al in Engeland in de supermarkt en over een paar weken volgt Nederland.

Wereldprimeur

Aangezien er aan de lopende band vleesvervangers worden ontwikkeld lijkt de ontdekking misschien niet in het specifiek bijzonder, maar het zou hiervoor nog geen bedrijf ter wereld gelukt zijn. Ontwikkelaar Jeroen Boom verklaart tegenover het AD dan ook dat er meer dan 100 versies zijn gemaakt: de structuur lukte vrij snel, maar de moeilijkheid zat ‘m in de sappen en smaak. Uiteindelijk is het met de ingrediënten tarwe en soja gelukt, waardoor ook veganisten het product in hun winkelmandje zouden kunnen gooien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het eerste vega-biefstuk ter wereld komt uit Twente
Sluiten