Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 mei 2018 / 13:15 uur

Harvey Weinstein meldt zich bij politie New York

Filmproducer Harvey Weinstein (66) hield de gemoederen flink bezig en doet dat nog steeds. Dat blijkt uit de grote mediabelangstelling die ontstond toen hij zich moest melden bij een politiebureau in New York. Weinstein wordt beschuldigd van onder meer verkrachting. Hij heeft zichzelf aangegeven in Manhattan vanwege de beschuldigingen van twee vrouwen.

Lange reeks aan zaken

Er wordt aangenomen dat dit pas de eerste zaken zijn in een lange reeks. Dit omdat meer dan zeventig vrouwen de filmproducer hebben beschuldigd van seksueel misbruik. Weinstein zette aan tot het ontstaan van de #MeToo-beweging, waarbij talloze vrouwen in de publiciteit traden met beschuldigen richting beroemde mannen. Dat verklaart de mediabelangstelling die vandaag ontstond, schrijft The Hollywood Reporter.

Ontkennen

Eén van de twee beschuldigingen is afkomstig van Lucia Evens, die stelt dat ze in 2004 is gedwongen om orale seks met Weinstein te hebben. De identiteit van de tweede vrouw die een aanklacht indiende, is niet bekendgemaakt. In New York kan je 5 tot 25 jaar cel krijgen voor dit soort aantijgingen, al verwachten lokale media dat hij op een borgsom van een miljoen dollar en onder voorwaarden wordt vrijgelaten. Tot dusver ontkent Weinstein alle beschuldigen.

Reageer op artikel:
Harvey Weinstein meldt zich bij politie New York
Sluiten