In het nieuws

Handbalcoach betrapt op ontucht met meisje (16)

Afbeelding ter illustratie: ANP.

Foto van 'metronieuws'

23 MEI 2018

Limburg is opgeschrokken door een ontuchtzaak. Een 61-jarige handbal- en judotrainer uit Baarlo werd vrijdag in een bos door wandelaars betrapt toen hij ontucht aan het plegen was met een verstandelijk beperkt meisje van 16.

De politie heeft de man aangehouden. Het slachtoffer is lid van het ‘extra-team’ van handbalclub Cabooter Handbal Venlo. Daar is de man, Sjaak S., coach. Hij gaf handbaltraining en judoles aan zwakbegaafde kinderen.

Naar de ouders

De man en het meisje werden door wandelaars betrapt in een natuurgebied, en gingen er daarna snel vandoor. Een van de wandelaars ging op zoek naar het meisje en zag haar even later fietsen. De wandelaars wonnen het vertrouwen van de 16-jarige en konden zo mee naar de ouders.

Dochter was erbij

In haar ouderlijk huis vertelde het meisje dat de ontucht inderdaad had plaatsgevonden, bovendien was het niet de eerste keer. De Telegraaf schrijft dat het meisje had verteld dat de geestelijk gehandicapte dochter van 27 van de trainer, erbij was.

Het is nog niet bekend of de handbal- en judotrainer meer slachtoffers heeft gemaakt. Het onderzoek naar de ‘verdenking van ontuchtelijke handelingen met een minderjarige’, richt zich vooralsnog op de 16-jarige.

Geliefde man

De coach, die bij de gemeente Venlo werkt als grondspecialist, is volgens de krant een populaire man ‘die zich met hart en ziel inzette voor zijn teams van verstandelijke gehandicapten’. Zijn huidige vrouw is bestuurslid van de judoclub.

Daar werd geschokt gereageerd op de verdenking. „We hebben S. de toegang ontzegd en we hebben de ouders ingelicht, samen met de handbalvereniging. Hij heeft net als iedereen een bewijs omtrent gedrag moeten overleggen”, vertelt voorzitter Jo Bleser.


Jayme Closs.

Aan ontvoerder ontsnapt meisje krijgt zelf tipgeld

Jayme Closs. / EPA

Foto van 'Metro'

1 UUR

De 13-jarige Jayme Closs wist na 88 dagen aan haar kidnapper, en de moordenaar van haar beide ouders te ontkomen. Zij krijgt nu zelf het tipgeld van Kalkoenbedrijf Jennie-O uitgereikt, ter waarde van 25.000 dollar.

Drie maanden opgesloten

Het kalkoenbedrijf stelde het tipgeld ter beschikking in de hoop dat het tot de vondst van Closs zou leiden. De ouders van Closs waren werkzaam bij het bedrijf. Omdat zij zelf wist te ontsnappen, werd besloten dat het tipgeld aan het meisje zelf toekwam. Zij mag het geld gaan gebruiken om een toekomst op te bouwen.


Kwik stijgt tot 48,6 graden in Australische stad

Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

1 UUR

Bij ons mag het dan vriezen en sneeuwen, aan de andere kant van de wereld lopen de temperaturen hoog op. In de Australisch hoofdstad werd het zelfs zo heet dat er een hitterecord werd gebroken. Het kwik steeg er tot 46,6 graden, melden Australische media.

De Australische stad Adelaide mag zich officieel de 'heetste hoofdstad' van het land noemen. Het vorige record stond 10 jaar op naam van Melbourne, waar inwoners in 2009 gebukt gingen onder een temperatuur van 46,4 graden.

Meerdere hitterecords gesneuveld


Nu bij Tele2: de DIT WIL IK WEKEN.

Advertorial Tele2

GISTEREN

Tijdelijk veel voordeel op telefoons & Sim Only abonnementen. Met korting op 5GB, 10GB, 20GB en Unlimited Data voor je mobiel.

Zo heb je de iPhone Xr al met 20GB Data van €19 voor maar €14 per maand met een eenmalige bijbetaling van €696 bij een contract van 24 maanden. Nu met een tijdelijk voordeel van €168.


Reddingswerkers.

Bevrijden reddingswerkers Julen donderdag uit put?

Reddingswerkers. / EPA

Foto van 'Metro'

2 UUR

De kleine Julen zit inmiddels al 11 dagen opgesloten in de 100 meter diepe put. De verwachting is dat de reddingswerkers donderdag eindelijk aan de laatste loodjes zullen beginnen en de 2-jarige peuter zullen bereiken.

Woensdag schreven we al dat de reddingswerkers onverwacht op problemen waren gestuit, toen bleek dat de verticale tunnel scheef gegraven was. Hierdoor dreigde instortingsgevaar, en konden de reddingswerkers hun werkzaamheden pas voortzetten, op het moment dat het gevaar was geweken.

Explosieven


De laatste vluchtelingen verlaten tentenkamp Heumensoord.

'Wachttijd asielprocedure loopt op'

De laatste vluchtelingen verlaten tentenkamp Heumensoord. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 UUR

VluchtelingenWerk Nederland laat weten dat de wachttijd voor de asielprocedure is opgelopen tot een jaar en vier maanden. Als de vertraging met dit tempo doorgroeit, kan de wachttijd in de komende maanden zomaar uitlopen tot twee jaar.

„Dit is een scenario dat we tot nu niet voor mogelijk hielden", zegt Jasper Kuipers, adjunct-directeur bij VluchtelingenWerk Nederland. „Het kabinet moet de oplopende vertraging van de asielprocedure zo snel mogelijk een halt toe roepen. Daarvoor is geen tijd te verliezen."

Slechte planning en bezuinigingen


Je verdiende loonstrookje: onbekend maakt onbemind?

Voor de meeste werknemers was er een meevaller, die eerste van het jaar / ANP

Foto van 'Iris Hermans'

VANDAAG, 09:16

Steeds meer willen we weten waar alles vandaan komt en wat er allemaal precies in het eten zit, maar aandachtig je loonstrookje lezen, ho maar. ,,En dan wel zeggen helemaal niets van de loonstrook te begrijpen, dat snap ik dus niet.”

Meevaller


Een medewerkster van Evita Zorg biedt hulp aan een oudere dame.

Driekwart mantelzorgers ervaart hoge werkdruk

Een medewerkster van Evita Zorg biedt hulp aan een oudere dame. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 09:09

Uit onderzoek van de vakbond CNV uitgevoerd door Maurice de Hond, blijkt dat 73 procent van de mantelzorgers een hoge werkdruk ervaart door de combinatie van werk en mantelzorg.

Zorgwekkend

Van de mantelzorgers voelt 39 procent zich bovendien niet gesteund door hun werkgever of leidinggevende, 40 procent voelt zich ook niet gesteund door collega’s, zo blijkt.


‘Emma wilde leven, maar haar ziekte helaas niet’

‘Emma wilde leven, maar haar ziekte helaas niet’

Foto's: Annemieke van der Togt

Foto van 'Erik Jonk'

VANDAAG, 08:00

Zelden zal een documentaire bij de Nederlandse tv-kijker zo hard binnengekomen zijn als Emma wil leven. Donderdagavond gaat het anorexia-verhaal als theatervoorstelling in première. 

De indrukwekkende tv-docu Emma wil leven van Jessica Villerius over de anorexiastrijd van tiener Emma bleek een eyeopener voor deskundigen, liet iedereen zien dat anorexia een ziekte is en leverde ontelbaar veel reacties op.

Film van de laatste weken


Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

11 DEC 2018

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


Een luchtfoto van een stal aan de Pannehoeven waar bij een brand ongeveer 4000 varkens om het leven zijn gekomen.

Vorig jaar 122.000 dieren dood door stalbrand

Een luchtfoto van een stal aan de Pannehoeven waar bij een brand ongeveer 4000 varkens om het leven zijn gekomen. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 07:30

Wakker Dier meldt dat er vorig jaar bijna 122.000 dieren zijn omgekomen door een stalbrand. Er waren twintig branden met dode dieren, waarvan negen in pluimveestallen. De afgelopen tien jaar stierven in totaal 1,5 miljoen dieren door brand.

Veiligere stallen

Zo’n 114.000 kippen gingen daarbij in vlammen op, naast nog zo’n 6500 varkens en ongeveer 800 runderen, vooral kalfjes. De dierenorganisatie houdt het aantal branden sinds 2008 bij en voert campagne voor veiligere stallen. De club wil dat de minister onder meer vluchtmogelijkheden, goede blusvoorzieningen en brandmelders gaat verplichten.


Mensen googelen steeds vaker naar kwaaltjes.

We googelen steeds vaker naar onze kwaaltjes

Mensen googelen steeds vaker naar kwaaltjes. / Unsplash

Foto van 'Amarins de Boer'

VANDAAG, 07:00

Googelen wat die nekpijn toch betekent, in hoeverre langdurige stress ongezond is en of je kunt sporten met een zere knie. Nederlanders zoeken dit soort vragen steeds vaker online op, blijkt uit onderzoek van het CBS.

Zocht zes jaar geleden nog minder dan de helft van de Nederlanders naar informatie over gezondheid en leefstijl, in 2018 zocht twee derde naar vragen over ziekten, voeding of bewegen. Nederland is daarmee koploper van de Europese Unie.

Beter geïnformeerd


Gratis rijlessen voor Rotterdammers in bijstand.

Gratis rijlessen voor Rotterdammers in bijstand

Gratis rijlessen voor Rotterdammers in bijstand. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 06:59

In Rotterdam komen bijstandsgerechtigden bij wijze van proef in aanmerking voor een gratis rijbewijs. Het zou gaan om mensen die een opleiding volgen tot brandwacht. Zo meldt het AD.

Het is een van de nieuwe manieren om zoveel mogelijk mensen uit de bijstand te krijgen. Tien mensen uit Rotterdam-Zuid doen bij wijze van proef mee. De gemeente werkt in de constructie samen met uitzendbureau QPS. Het experiment is onderdeel van het Nationaal Plan Rotterdam-Zuid, dat recent een kapitaalinjectie van 260 miljoen euro heeft gekregen.

Gemeente Rotterdam


Een beeld van Vrouwe Justitia.

Acht misbruikers van meisje (13) voor de rechter

Een beeld van Vrouwe Justitia. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 06:49

In de rechtbank Groningen staan donderdag en vrijdag acht mannen voor de rechter op verdenking van seksueel misbruik van een meisje van 13 jaar oud. Dat zou zijn gebeurd in 2015, 2016 en 2017 in onder meer Winschoten en Beerta. De sekscontacten werden georganiseerd door haar oom Michel M. uit Winschoten, die hiervoor in juni werd veroordeeld tot acht jaar celstraf en tbs.

Wiet of cocaïne

Haar oom dwong het meisje tot seks met hemzelf en plaatste ook seksadvertenties. Het meisje moest op grove wijze seks hebben met de andere mannen, onder meer terwijl ze was vastgebonden. Soms kreeg ze wiet of cocaïne toegediend. Ze zou zeker tweehonderd keer zijn verkracht. Het meisje moest het misbruik zelf filmen en naar haar oom sturen.


wow
user_27214bae5832cf44dbea05bc0094d29dd496da9c_avatar

Een rechter met wetboek in de rechtzaal.

In tien jaar tijd aantal regels en wetten gestegen

Een rechter met wetboek in de rechtzaal. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 06:39

De afgelopen tien jaar is het aantal regels en wetten toegenomen. Per 1 januari 2019 bedroeg het totaal aantal regelingen 9834, ruim duizend meer dan in 2009. Dat terwijl de VVD zich steevast hard maakt voor minder regels en Mark Rutte sinds 2010 premier is.

Geen conclusie over regeldruk

De cijfers over het aantal geldende regelgevingen komen van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, die op verzoek van de SP naar de Eerste Kamer zijn gestuurd. Alleen in de jaren 2013 en 2014 werden in het afgelopen decennium meer regels en wetten geschrapt dan er bijkwamen.


Collectieve frustratie door energiecollectieven

'Hallo, wat fijn dat ik u tref. Wilt u vijf jaar lang ongelofelijk veel betalen voor uw energie?' ©Unsplash

Foto van 'Jelmer Visser'

VANDAAG, 06:30

De Kamer van Koophandel won dinsdagavond de Big Brother Award 2018 van Bits of Freedom, een behoorlijk twijfelachtige eer voor de instantie die het slechtste omgaat met privégegevens. Metro besloot eens een rondje te doen bij ondernemers. Is het allemaal echt zo verschrikkelijk? Ja.

Op meerdere vlakken zorgt het handelsregister, waarbij een inschrijving wettelijk verplicht is, voor frustraties bij ondernemers. Btw-nummers die overeenkomen met bsn-nummers, adresgegevens die overeenkomen met privéadressen en heel veel ongewenste verkooppraatjes. Een ergernis stak er bovenuit: de opdringerige en standvastige telefonische colportage van energiecollectieven die dankbaar van het handelsregister gebruik maken.


FNV voert actie na mislukken pensioenoverleg.

Vakbonden gaan actievoeren voor beter pensioen

FNV voert actie na mislukken pensioenoverleg. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 06:29

In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen in maart zullen vakbonden FNV, CNV, en VCP stevig actie gaan voeren voor een beter pensioen. Het gaat onder meer om stakingen en werkonderbrekingen bij bedrijven in verschillende sectoren, meldt de Telegraaf.

Bewust van onvrede

De bonden organiseren honderden informatiebijeenkomsten om mensen te mobiliseren. Op 18 maart volgt een landelijke actiedag.


Lees de Metro van 24 januari nu al online

Lees de Metro van morgen nu al online.

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Wil jij ook je dag goed beginnen met een gloednieuwe Metro? Morgen is hij in de bakken van bijna alle treinstations te vinden, maar online kun je hem ook alvast lezen. Fijn, voor als je niet kan wachten op deze kersverse editie.

In de krant van morgen lees je alles over de frustraties van ondernemers als het gaat om opdringerige en standvastige telefoontjes met abonnementsverzoeken van energiecollectieven. Ook staan we stil bij de vraag waarom dichten de nieuwe (Instagram) mode is?

Dan is er nog onze verslaggeefster Iris, die het loonstrookje onder de loep legt. Want wat betekenen al die afkortingen nou eigenlijk? Tot slot staan we natuurlijk stil bij de toptransfer van Ajacied Frenkie de Jong naar topclub FC Barcelona.


Twee tieners aangehouden voor gewelddadige overval

Twee tieners aangehouden voor gewelddadige overval. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

In Ridderkerk zijn twee jongens van 15 en 16 jaar aangehouden omdat zij worden verdacht van een gewelddadige overval afgelopen zaterdag op Coop. De manager raakte hierbij gewond, en werd enkele dagen in coma gehouden. Hij werd neergestoken met een mes.

Deel van groep

De manager is inmiddels weer bij kennis. Tijdens de overval op de winkel aan het Vlietplein waren verscheidene klanten aanwezig. Ze kregen slachtofferhulp aangeboden.


Chris Brown.

Chris Brown reageert heftig op beschuldigingen

Chris Brown. / AFP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

De Amerikaanse zanger Chris Brown is weer op vrije voeten. Hij werd maandag door een 24-jarig model beschuldigd van verkrachting en opgepakt door de Franse politie. Die heeft hem nu laten gaan, hoewel het onderzoek nog lopende is. Chris Brown uitte op Instagram zijn ongenoegen.

Zonder aanklacht vrijgelaten

De feiten vonden plaats in Parijs. Het model beschuldigde Brown en twee andere mannen ervan haar verkracht te hebben in zijn hotelsuite. Na een ondervraging werd Brown zonder aanklacht vrijgelaten. De Parijse openbare aanklager hamert er wel op dat het onderzoek wordt verdergezet.