Kyrie Stuij
Kyrie Stuij Nieuws 2 mei 2018 / 15:21 uur

Haarlemse held redt bejaarde toerist uit water

Een 36-jarige man uit Haarlem heeft woensdagmiddag een heldendaad verricht. Achter Centraal Station in Amsterdam zag hij een bejaarde toerist in het IJ vallen.

De 86-jarige man was aanvankelijk foto’s aan het maken, langs het water bij de fietsenstalling. Toen de Haarlemmer een plons hoorde, twijfelde hij geen moment en sprong het IJ in. Diverse omstanders schoten hun kant op en hielpen de mannen uit het water.

Politieagenten snelden vervolgens op de commotie af en ontfermden zich over de doorweekte mannen. De bejaarde toerist is vervolgens meegenomen door de ambulance naar het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe het met hem gaat.

De politie heeft de Haarlemmer meegenomen om hem thuis af te zetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Haarlemse held redt bejaarde toerist uit water
Sluiten