Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 mei 2018

Gewelddadige Belg mept 2-jarige peuter ziekenhuis in

Een jongetje van nog maar twee jaar oud is door de nieuwe vriend van zijn moeder ernstig mishandeld. De peuter liep hierbij een hersenschudding op en brak zijn arm en zijn kaak. Het geweldsincident vond afgelopen weekend plaats in het Belgische Tongeren, net over de grens van Zuid-Limburg. De 29-jarige verdachte had sinds kort een relatie met de moeder van het slachtoffer die een kind uit een vorige relatie heeft.

Kort lontje

Wat de Belg ertoe bewoog om het jongetje op zo’n brute manier toe te takelen, wordt nu door de politie onderzocht. Vermoedelijk zorgde het gehuil van het kind voor dusdanig veel frustratie en agressie bij de man dat hij overging tot deze uiterst bizarre en gewelddadige daad. Het jongetje zou autisme hebben en vaker huilen.

De man, die door de Belgische politie F.C. genoemd wordt, zou het kind tegen de grond gewerkt hebben en meerdere malen op hem hebben ingeslagen. Het jonge slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht waar hij behandeld kon worden aan zijn verwondingen.

Spijt

De advocaat van de gewelddadige stiefvader in spé geeft aan dat haar cliënt spijt heeft van zijn geweldsuitbarsting. Hij zou in een impuls gehandeld hebben en nooit eerder met justitie in aanraking zijn geweest. Volgens de advocaat was de 29-jarige Belg ook niet dronken of onder invloed van drugs. De inwoner van Tongeren wordt vervolgd voor kindermishandeling. Hij kan een forse geldboete en een celstraf tegemoet zien.

De moeder van het slachtoffer heeft de relatie met de verdachte verbroken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Gewelddadige Belg mept 2-jarige peuter ziekenhuis in
Sluiten