Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 mei 2018 / 20:21 uur

Geen bewijs van verborgen ruimte tombe Toetanchamon

Onderzoekers hebben geen bewijs gevonden van verborgen ruimtes bij de grafkamer van farao Toetanchamon. Sommige experts hadden gespeculeerd dat de stoffelijke resten van koningin Nefertiti mogelijk in een nog onontdekte kamer lagen. Nefertiti zou de stiefmoeder van Toetanchamon zijn geweest.

Voor 90 procent zeker

De Polytechnische Universiteit van Turen deed maandenlang onderzoek naar de mogelijk verborgen ruimtes. Nu blijkt dat de onontdekte kamer waar een aantal experts het over hadden niet bestaat. De Egyptische minister van Oudheden had in 2015 nog aangegeven „voor 90 procent” zeker te zijn dat zich nog iets bevond achter de muren van de tombe. Dat zou zijn gebleken uit een scan.

Nefertiti dankt haar bekendheid onder meer aan een circa 3300 jaar oude buste, die te zien is in een museum in Berlijn. Toetanchamon kreeg wereldwijde bekendheid doordat zijn graf vrijwel ongeschonden is aangetroffen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geen bewijs van verborgen ruimte tombe Toetanchamon
Sluiten