Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Football-ster betaalt begrafenissen schietpartij VS

Hij werd al gezien als een held door zijn vele liefdadigheidswerk, maar nu heeft de American football-speler J.J. Watt die status helemáál verdiend.

De speler zegde namelijk toe de begrafenissen te betalen van de tien slachtoffers van de schietpartij op een school in het Texaanse Santa Fe, zo bevestigt zijn club Houston Texans.

,,Absoluut verschrikkelijk", twitterde Watt kort nadat de tragedie zich voordeed.

Meerdere vuurwapens

Vrijdag werd Amerika, en de rest van de wereld, opnieuw opgeschrikt door een school-schutter. Deze opende het vuur in een klaslokaal van de Santa Fe High School, en gebruikte daarbij meerdere vuurwapens.

De zeventienjarige Dimitrios Pagourtzis wordt verdacht de schutter te zijn. Hij zit in hechtenis. Met kistjes aan zijn voeten en een t-shirt met de opdruk ‘Born to Kill’ zou hij de klas zijn binnengestormd. Bij de schietpartij kwamen negen scholieren en een docent om het leven.

Navertellen verhaal

De schutter zou de mensen die hij mocht in leven hebben gehouden, ‘zodat ze het verhaal zouden kunnen navertellen’. Dat zegt persbureau Reuters naar aanleiding van het politierapport.

Orkaan Harvey

De 29-jarige J.J. Watt die de begrafenissen van de slachtoffers wil betalen, haalde met zijn acties ruim 37 miljoen dollar (31,4 miljoen euro) op voor hulp nadat de orkaan Harvey grote delen van Houston en omgeving verwoestte. Watt werd geëerd voor zijn werk met de Walter Payton Man of the Year Award van de National Football League (NFL) en in april kreeg de verdediger een plek in de lijst van de honderd meest invloedrijke mensen van Time Magazine.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.