Metro
Metro Nieuws 11 mei 2018 / 15:59 uur

Filmpje over Beekse Bergen gaat de wereld over

Het filmpje van de jachtluipaarden die een gezin belagen in safaripark Beekse Bergen, is niet alleen in ons land nieuws. Aangezien het ging om een Frans gezin, is het nieuws ook in Frankrijk opgepikt.

„Franse toeristen die het principe van safari negeren worden aangevallen door luipaarden”, kopt de krant Libération bijvoorbeeld. Ook nieuws in landen als Groot-Brittannië en Ierland is de video nieuws.

Darwin-award

Een filmpje van het incident op YouTube is in een paar dagen tijd al bijna 2,5 miljoen keer bekeken. Meerdere gebruikers zeggen dat het gezin in aanmerking komt voor „een Darwin-award", een humoristische ‘prijs’ voor mensen die zo creatief mogelijk voorkomen dat ze hun genen doorgeven aan een nieuwe generatie.

Safaripark Beekse Bergen zegt geen extra maatregelen te gaan nemen naar aanleiding van het incident. „Wij zijn daar vrij stellig in. Als we zouden twijfelen aan onze informatievoorziening, zou je extra maatregelen nemen. We hebben alles nagelopen, het staat als een huis. Wat deze mensen bezielt dit toch te doen, is een vraag die wij niet beantwoord krijgen. Het is heel duidelijk wat de regels zijn", aldus Niels de Wildt, manager van het park.

Het park heeft het gezin niet kunnen aanspreken op hun gedrag, omdat het park niet weet wie de bewuste bezoekers zijn.

Voor wie de beelden nog niet gezien heeft, het gaat om deze video:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Filmpje over Beekse Bergen gaat de wereld over
Sluiten