Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Familie Malek F. doet aangifte tegen ggz

De familie van de Malek F. gaat aangifte doen tegen de ggz-instelling Parnassia. De advocaat van de familie heeft dit bevestigd, naar aanleiding van een uitgebreid interview in het AD.

De Syrische F. stak op 5 mei in Den Haag drie mensen neer. De broer van Malek zegt dat hij heel vaak meldingen heeft gedaan bij Parnassia en andere instanties dat het niet goed ging en dat hij zich grote zorgen maakte over zijn broer. Maar daar is volgens hem nooit iets mee gedaan.

Niet ingegrepen

„We willen daarom aangifte doen voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel omdat er niet tijdig is ingegrepen. In het verleden is het al vaker gebeurd dat zulke meldingen niet op waarde zijn geschat. Ook daarom is het goed dat hier eens goed kritisch naar wordt gekeken”, aldus advocaat Job Knoester.

Volgens een woordvoerster van Parnassia zijn er maar twee meldingen binnengekomen, die „adequaat” zijn afgehandeld. „Wij betreuren de hele zaak en willen nu eerst het gesprek aangaan om de familie goed te begeleiden”, aldus de zegsvrouw. Parnassia heeft volgens haar nog geen aangifte ontvangen. „Dus daar kan ik nu ook niet op reageren”.

Paranoïde

De familie en advocaat zijn nog bezig om bewijzen te verzamelen om de aangifte te ondersteunen. Malek werd volgens zijn jongere broer paranoïde en raakte aan de drugs na de dood van zijn vader. Hij werd wel een keer opgenomen in een kliniek, maar wist daar weer weg te komen. Het ging daarna elke keer mis.

Begin maart kwam er een anonieme melding bij de politie binnen over mogelijke terroristische plannen van Malek. De melding zou wel zijn onderzocht, maar niet goed geregistreerd in het politiesysteem. De familie herkent zich niet in het beeld dat hij terroristische motieven zou hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Familie Malek F. doet aangifte tegen ggz
Sluiten