Metro
Metro Nieuws 9 mei 2018 / 11:50 uur

Er komt mogelijk een werkend kaalheidsmedicijn

Word jij vroegtijdig kaal en ben je daar niet heel gelukkig mee? Dan is er wellicht goed nieuws aan de horizon: onderzoekers van de Universiteit van Manchester hebben mogelijk een effectieve medicijncombinatie ontdekt die kaalheid tegen zou kunnen gaan, meldt de BBC.

Combinatie

De sleutel zou een cocktail van twee medicijnen zijn: cyclosporine A en Way-316606. Het eerstgenoemde wordt gebruikt tegen auto-immuunziekten, en stimuleert haargroei. De andere wordt gebruikt bij de behandeling van botontkalking. Gezamenlijk zouden ze voor bevordering van haargroei zorgen, vertelt een onderzoeker. De eerste resultaten van de test zijn in ieder geval positief.

Toekomst

Er zijn al wel twee medicijnen op de markt die gebruikt worden tegen kaalheid, maar dat is niet zonder haken of ogen: ze kennen veel bijwerkingen en hebben niet eens in alle gevallen resultaat.

Pas in de toekomst zal blijken of het kaalheidsmedicijn écht op de markt zal verschijnen: het moet eerst klinisch getest worden op mensen om zeker te weten dat de behandeling veilig is voor iedereen.

Reageer op artikel:
Er komt mogelijk een werkend kaalheidsmedicijn
Sluiten