Metro
Metro Nieuws 12 mei 2018 / 19:50 uur

Echtpaar gearresteerd voor hennepkwekerij buren

Stel je voor: het is half 6 ’s ochtends en opeens staan er tien gewapende politieagenten al schreeuwend om je bed heen, totaal onverwacht en je hebt geen idee waarom. Het overkwam een echtpaar uit Sittard afgelopen november. De politie dacht dat ze een hennepkwekerij in hun huis hadden, maar die bleek bij de buren te zijn.

„Ik moest mijn handen omhoog doen, me omdraaien en naar ze toelopen”, vertelt Math Claessens aan de NOS. Hij en zijn vrouw werden criminelen genoemd en voor klootzak uitgescholden door de agenten. Ze moesten hun bek houden en stil zijn.

In de boeien geslagen

Anderhalf uur lang werd het huis van het echtpaar Claessens doorzocht, terwijl ze geen idee hadden waar de politie naar op zoek was. De twee werden in de boeien geslagen en Math liep zelfs verwondingen aan zijn gezicht op door de arrestatie.

Pas toen ze op het politiebureau in Maastricht arriveerden, kregen ze te horen waarom de politie eigenlijk bij hen was binnengevallen. De politie verdacht het echtpaar ervan een hennepkwekerij in huis te hebben, maar die bleek bij de buren te zijn. Later bleek dat zeven buren van ze betrokken waren bij de hennepkwekerij. Vijf van hen werden aangehouden.

Schadeclaim

De materiële schade aan het huis van het echtpaar Claessens liep op tot ruim 3100 euro. De immateriële schade bedraagt zo’n 15.000 euro. Daar zijn de kosten voor een osteopaat en psycholoog nog niet bijgerekend. De twee hebben nog altijd geen geld gezien. Ze hebben een schadeclaim ingediend en hun zaak ligt nog steeds bij het Parket-Generaal van het OM.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Echtpaar gearresteerd voor hennepkwekerij buren
Sluiten