Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Donald Trump schreef eigen doktersverklaring

In aanloop naar de presidentsverkiezingen in 2015 bracht Donald Trump een doktersverklaring naar buiten waarin stond dat hij als hij werd verkozen misschien wel „de gezondste Amerikaanse president ooit zou zijn.” Woensdag werd bekend dat Trump deze verklaring zelf geschreven heeft.

Positieve resultaten

Zijn toenmalig privé-arts Harold Bornstein liet dit weten aan CNN. „Hij dicteerde de hele brief. Ik heb de brief niet geschreven” aldus Bornstein. Volgens de arts is de term ‘gezondste’ een vorm van „zwarte humor.”

In de verklaring was onder andere te lezen dat een compleet medisch onderzoek bij de toen nog presidentskandidaat Donald Trump alleen maar positieve resultaten had opgeleverd.

Belangrijke rol

Tijdens de verkiezingscampagne in aanloop naar het presidentschap, speelde gezondheid tussen de twee kandidaten een belangrijke rol. Zo opperde Trump meerdere keren dat zijn tegenkandidaat Hillary Clinton, niet fit zou zijn en daardoor niet in aanmerking kwam voor de baan als president.

De verklaring is inmiddels niet meer in handen van Bornstein. Volgens de arts stonden er in februari 2017 ineens twee lijfwachten bij hem voor de deur, om het medisch dossier van de president op te halen. Bornstein noemde het „een inval” waarna hij zich „misbruikt, bang en bedroefd” voelde. Volgens Het Witte Huis is het standaardprocedure bij een nieuwe president.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.