Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

De vrouwen van Ik Vrouw van Jou zijn zwanger

Het stel Joyce Everink (34) en Scarlet Hemkes (35) kwam vorig jaar augustus in het nieuws toen zij via Youtube op een grappige, doch serieuze manier op zoek waren naar een zaaddonor. Dinsdag brachten ze het bijzondere nieuws naar buiten, de zoektocht heeft zijn vruchten afgeworpen: het tweetal is in blijde verwachting.

Geen fotomodel

Naar aanleiding van hun oproep vorig jaar ontving het stel meer dan 500 e-mails van mannen die aangaven graag te willen helpen. En hoewel de zoektocht niet makkelijk was, gaven zowel Scarlet als Joyce aan dat het hen niet uitmaakt hoe de vader van hun kindje eruitziet.

Zo zei Scarlet eerder tegen deze krant dat het geen fotomodel hoeft te zijn. „Licht kalend, blond of bruin, het maakt mij niet uit” aldus Scarlet.

Naast het nieuws dat de twee een kindje verwachten, brachten zij tegelijkertijd het nieuws naar buiten dat hun eerste boek vanaf 14 mei in de winkel ligt. Daarin wordt aan de hand van de 500 e-mails stilgestaan bij de hoogte en dieptepunten van hun leven samen.

Het leven

Denk aan de eerste zoen, maar ook vragen over de zwangerschap. Want hoe besluit je wie het kindje gaat dragen? Over hun zwangerschap zegt het tweetal: „We willen het leven laten zien zoals het is. We zijn nog lang niet voorbij de 12 meest kwetsbare weken. Mocht het misgaan, dan is dat het leven.”

Scarlet en Joyce zijn sinds 2007 een stel en in 2014 startten ze het eerste Nederlandse lesbische YouTube-kanaal en blog Ik Vrouw van Jou. Ruim 100.000 vrouwen volgen het leven van de vrouwen op de voet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.