Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 21 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Dankzij Tijn hoop voor kinderen met hersenstamkanker

Mede dankzij de inmiddels overleden Tijn Kolsteren (6) is er weer hoop voor Nederlandse kinderen die lijden aan hersenstamkanker. Deze, voorheen ongeneeslijke ziekte, treft jaarlijks tien Nederlandse kinderen.

Robot

Dankzij een nieuwe machine, is de ziekte beter te behandelen. Het zou ontzettend moeilijk zijn de ziekte te bestrijden, vanwege de plaats van de ziekte in de hersenstam en ons eigen lichaam die de hersenstam beschermd.

De komst van de nieuwe machine biedt echter uitkomst. Kinderoncoloog Gertjan Kaspers van het VUmc zegt hierover tegen RTL Nieuws: „de hersenstam is een delicate plek, je moet daar heel precies navigeren. Daar helpt de robot bij.”

De komst van de machine is mede te danken aan de nagellakactie van Tijn. Hiermee haalde hij met Stichting Semmy meer dan een miljoen euro op.

Dubbel gevoel

Tijn overleed op 6-jarige leeftijd op vrijdag 7 juli. Zijn moeder omschrijft een dubbel gevoel. „Aan de ene kant had ik gehoopt dat hij er op tijd was geweest om Tijn te helpen, hoewel we van tevoren wisten dat dat nooit zou lukken. Nu hoop ik dat zoveel mogelijk kinderen en volwassenen er heel gelukkig van worden, omdat zij het wel overleven.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.