Metro
Metro Nieuws 6 mei 2018 / 19:29 uur

Dader steekpartij Den Haag draaide eerder al door

De 31-jarige Malek F. die zaterdag uit het niets drie mensen neerstak in Den Haag, draaide eerder ook al door. Volgens De Telegraaf gooide de man in februari zijn inboedel vanuit zijn woning op de eerste verdieping in hysterische toestand naar beneden.

Onderhandelaar nodig

F. gooide onder andere matrassen en eetkamerstoelen op het tramspoor voor zijn woning in de binnenstad van Den Haag. Hulpdiensten moesten die avond massaal uitrukken naar de woning. Omwonenden konden zelfs een tijdje niet terug naar hun woning. Mensen moesten oppassen dat ze niet werden geraakt door de spullen die de man uit zijn woning gooide.

Volgens buurtbewoners stond F. luid te schreeuwen vanuit zijn raam en klonk er vanuit zijn woning harde muziek. Een onderhandelaar van de politie moest ter plaatse komen om met hem in gesprek te gaan. In de nacht gaf F. zich over aan de politie. Op blote voeten en in een lange boxershort namen agenten hem naar de Opvang Verwarde Personen.

Verward gedrag

Het is nog altijd niet duidelijk waarom Malek F. zaterdagmiddag drie mensen neerstak. Eerder meldden De Telegraaf en de NOS al dat de man van Syrische afkomst is. Hij is een asielzoeker en heeft een verblijfsvergunning. Sinds een half jaar woont hij in Den Haag. Hij stond niet op de lijst van potentiële terreurverdachten, maar was wel bekend bij hulpverleningsdiensten vanwege verward gedrag. De politie is inmiddels een uitvoerig onderzoek naar hem begonnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dader steekpartij Den Haag draaide eerder al door
Sluiten