Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 mei 2018

Dader Luik schiet 2 agenten en voorbijganger dood

Het Openbaar Ministerie in België onderzoekt of terrorisme het motief was voor het incident in Luik waarbij twee agenten en een voorbijganger om het leven kwamen. Volgens Belgische media zat de 36-jarige man maandag nog in de gevangenis.

Doordat hij een uitgaansvergunning kreeg (in het kader van de voorbereiding van vrijlating), mocht hij een paar uur uit de gevangenis.

Politiecontrole

De schietpartij zou zijn gevolgd op een uit de hand gelopen politiecontrole. De dader stak twee vrouwelijke agenten van achter neer met een mes en greep daarna het vuurwapen van een hen. Vervolgens schoot hij een 25-jarige mannelijke passagier in een voorbijrijdende auto dood en verwondde hij twee andere agenten.

Daarna vluchtte hij en gijzelde hij een schoonmaakster in een school, waarna de schutter werd doodgeschoten in de school.

Volgens de zender RTBF is de man in de gevangenis geradicaliseerd. Medegevangenen hebben hem tegen de zender gewelddadig genoemd. Hij heeft volgens getuigen ‘Allahu Akbar’ geroepen.

Situatie onder controle

Het dreigingsniveau in België blijft ongewijzigd op 2, op een schaal van 4. De situatie is onder controle, meldt het Crisiscentrum van de federale regering.

https://twitter.com/VICTORJ_FR/status/1001393085815951360

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Dader Luik schiet 2 agenten en voorbijganger dood
Sluiten