Bregje Simons
Bregje Simons Nieuws 27 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Cristiano Ronaldo hint op vertrek bij Real Madrid

De gewonnen finale van de Champions League tegen Liverpool was mogelijk de laatste wedstrijd van Cristiano Ronaldo bij Real Madrid. Nadat de Portugese superster in Kiev voor de vijfde keer de belangrijkste beker voor Europese clubs boven zijn hoofd had gehouden, hintte hij op een vertrek. ”Het was geweldig om voor Real Madrid te spelen”, zei Ronaldo.

Foto: ANP

‘Toekomst nu niet belangrijk’

De voetballer zei binnen enkele dagen uitsluitsel over zijn toekomst bij Real Madrid te geven. Hij ging verder nergens op in. "Het is nu tijd om hiervan te genieten", zei Ronaldo tegen televisiezender beIN Sport.

Of het overkwam alsof hij afscheid nam, liet Ronaldo in het midden. „Ik laat binnen enkele dagen meer weten. De toekomst van de spelers is nu niet belangrijk. Het belangrijkste is dat Real Madrid de Champions League heeft gewonnen." Ronaldo speelt sinds 2009 voor Real Madrid en heeft bij de club nog een contract tot medio 2021.

https://twitter.com/jeremys96/status/1000613428011175937

Zo niet moeten zeggen

Zondag werd bekend dat de voetballer spijt heeft van zijn uitlatingen. De 33-jarige Portugees die hintte op een vertrek stelt in gesprek met het Amerikaanse Fox Sports dat hij dat niet zo had moeten zeggen.

,,Het doet iets af aan onze prachtige en historische prestatie", aldus Ronaldo. ,,De persoonlijke zaken van een speler zijn nu niet van belang. Het is misschien een beetje uit de context gehaald, maar ik had het ook niet zo moeten zeggen."

Trainer Zinedine Zidane en president Florentino Pérez van Real Madrid reageerden direct op de opvallende woorden van de Portugese superster. ,,Cristiano is gelukkig bij Real en zal dat ook blijven", aldus Pérez.

Zevende keer topscorer

Cristiano Ronaldo mag zich voor de zevende keer topscorer van de Champions League noemen. De Portugese aanvaller maakte dit seizoen vijftien doelpunten voor Real Madrid. Met een totaal van 120 doelpunten mag de 33-jarige Portugees zich ook de topscorer aller tijden van de Champions League noemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.