Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 15 mei 2018 / 09:40 uur

Clown vermoordde ex uit ‘wraak op haar kinderen’

Zondagnacht hebben twee Belgische mannen, een clown en een jodelaar, urenlang de ex van de clown vastgehouden en zich aan haar en haar drie tienerkinderen vergrepen. De vrouw overleefde het niet.

Na de ‘horrordaad’ daagde de clown de politie uit door op een dak te klimmen met een pistool.

,,Pure horror. Er zijn geen andere woorden voor wat clown Kevin L. (31) en jodelaar Dietwin H. (38) zondagnacht aanrichtten”, zo schreef de Belgische krant HLN dinsdagochtend treffend over het schokkende verhaal.

Beste Clown van de Benelux

Kevin L. was onder andere werkzaam als cliniclown ‘Dokter Aspirine’ en werd zelfs bekroond tot Beste Clown van de Benelux. Honderden al dan niet zieke kinderen vrolijkte hij op.

Met zijn eigen stiefkinderen, de tieners van de 47-jarige moeder Caroline D., zou het totaal niet geklikt hebben. Door de slechte band ging het stel uit elkaar enkele dagen geleden. De clown zou daarvoor wraak hebben willen nemen op de kinderen.

Vermoord met een mes

De clown drong zondag met zijn jodelende vriend het huis van de vrouw en haar kinderen van 12, 15 en 17 binnen. De tieners moesten toekijken hoe de vrouw werd vermoord met een mes.

Haar lichaam werd maandagmiddag in de garage van de woning gevonden door hulpdiensten. Toen werden ook de zoon en twee dochters bevrijd. Urenlang hadden ze vastgebonden gezeten, op de bovenverdieping van de woning. De clown en jodelaar zouden zich aan hen hebben vergrepen – mogelijk hebben ze dit ook gefilmd.

„Nu ben ik geen cliniclown meer, maar een crimi-clown. Zo ga ik beroemd worden”, riep hij tegen de kinderen, volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad. „Ja, ik ben een monster. Ik weet het.”

‘Te gruwelijk’

De vader van de tienerkinderen kan begrijpelijkerwijs niet veel kwijt over wat er is gebeurd. ,,Het is te gruwelijk – zeker voor mijn kinderen. Alle aandacht en zorg gaat nu naar hen”, reageerde hij in Belgische media.

Kevin L. en Dietwin H. zouden na de daad zelf een deurwaarder hebben gebeld, met het verzoek om naar de woning te gaan en een ambulance mee te nemen. Toen gingen de vrienden uit elkaar.

Pistoolschoten in de lucht

De clown, die naar Bredene was gereden, verstopte zich daarna op een dak van een flatgebouw. Hij had een pistool, waarmee hij rondzwaaide en af en toe schoot. Het duurde uren voordat de man gearresteerd kon worden: zo deed hij enkele keren alsof hij zich overgaf en gooide hij een gasfles.

Dietwin H. was gevlucht, maar kon na een opmerking op social media ook opgespoord en gearresteerd worden.

De twee deden ooit mee aan 'Belgium's Got Talent'. Gisterennacht werd het gezin van Caroline D. een hele nacht gegijzeld, vastgebonden en misbruikt door hen.

Gepostet von HLN.be am Montag, 14. Mai 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Clown vermoordde ex uit ‘wraak op haar kinderen’
Sluiten