Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 18 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Buschauffeur onwel op brug; passagier grijpt in

Als acteur moet je soms de held spelen, maar Erol Struijk was het woensdag ten voeten uit. Toen op de drukke Haringvlietbrug de chauffeur van de bus onwel raakte, greep hij razendsnel in.

Stopte niet

,,De bus stopt normaal bij de halte Numansdorp langs de snelweg, maar dit keer niet”, zo haalt hij tegenover RTV Rijnmond terug. Hij en zes anderen kregen al snel argwaan. ,,We reden eerst links op de baan en dan weer rechts, maar nog niet echt slingerend.”

,,Op een gegeven moment waren er allemaal toeterende personenauto’s en seinende vrachtauto’s. Toen dacht ik: is er iets met de bus aan de hand?", vervolgt Struijk. Dus bus bevond zich inmiddels op de vluchtstrook, maar dat duurde niet lang. De bus ging terug de snelweg op. ,,Met 20 kilometer per uur, terwijl er drie vrachtwagens aan kwamen. Toen werd ik bang en pissed tegelijk. Dus ik sta op en zeg: wat is er godver aan de hand? Een jong meisje keek me aan en zei: meneer ik ben heel erg bang."

Wassen beeld

Struijk kwam snel bij de chauffeur. ,,Hij zat echt als een wassen beeld voor zich uit te staren, maar wel met zijn voet nog op het gaspedaal. Alles was helemaal verkrampt en verstijfd. Ik dacht, die voet moet van dat pedaal. Dat lukte alsmaar niet en toen ben ik eigenlijk op zijn schoot gaan zitten en heb met veel kracht zijn voet van het gaspedaal af weten te krijgen. Maar we bleven doorrijden, want hij stond nog op cruise-control bleek later."

Uiteindelijk kreeg Struijk toch de controle. ,,Ik was gewoon pedalen aan het testen en in een keer ging hij op de rem en schoten de passagiers naar voren. Toen riep ik: jongens ik heb de rem gevonden, het komt goed. Maar toen ik naar rechts wilde sturen, probeerde hij uit een reflex de andere kant op te sturen. Dus hoe harder ik naar rechts stuurde, hoe meer hij naar links ging bewegen."

Veilig

De bus is toch veilig aan de kant gekomen. De bestuurder is overgebracht naar het ziekenhuis en Struijk kreeg een bloemetje voor zijn heldendaad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.