Kyrie Stuij
Kyrie Stuij Nieuws 1 mei 2018 / 11:32 uur

Britse Ikea introduceert driedelig pak

Een pak dat perfect bij je beddengoed past. Het is binnenkort verkrijgbaar in Groot-Brittannië, waar Ikea een eigen kledinglijn uitbrengt. De Britse afdeling van de bekende Zweedse interieurwinkel is een samenwerking aangegaan met William Hunt, een gerenommeerde kleermaker uit Londen die bekend staat om luxe pakken voor mannen.

Ikea en Hunt hebben een beperkt aantal handgemaakte pakken voor mannen en vrouwen ontwikkeld. Je hoeft het pak niet zelf in elkaar te zetten, wél zijn de outfits gemaakt van kenmerkend Ikea-textiel dat ook gebruikt wordt voor onder meer behang en stoelbekleding.

De pakken zijn gemaakt van hetzelfde textieldesign als kenmerkende Ikea-producten, zoals behang. Foto: Ikea

Wie het echt goed wil doen, kan dus zijn outfit matchen met zijn meubels. ,,Ik word gelukkig van het idee dat mensen mode en stijl nog meer omarmen door het te combineren met hun interieur ’’, zegt William Hunt tegen Metro UK. Volgens de kleermaker is de samenwerking met Ikea een kans om het publiek te stimuleren nog meer van hun karakter te laten zien, in zowel hun huis als in hun kledingstijl.

Ikea hoopt dat deze bijzondere samenwerking de Britten uitdaagt om gedurfder te shoppen. Uit onderzoek van de winkel blijkt namelijk dat Britse bezoekers nogal saaie keuzes maken voor hun interieur. Er is een toename te zien van de verkoop van voornamelijk beige en witte producten. ,,Een huis is perfect als canvas voor zelfexpressie, waarom zou je je interieur dan beige en saai houden?’’, aldus Carol McSeveny, textieldesigner bij Ikea Groot-Brittannië.

En wie het echt goed wil doen, combineert zijn pak met zijn interieur. Foto: Ikea

Slechts een beperkt aantal pakken wordt uitgebracht. Op de website van Ikea kunnen mensen hun gegevens invullen om een exemplaar te winnen. Een woordvoerder van Ikea UK laat weten dat mensen buiten Groot-Brittanië en Ierland helaas niet mee kunnen doen.

Ikea Nederland laat weten geen plannen te hebben om het concept van hun Britse collega’s in eigen land uit te rollen. Wel is sinds dinsdag de internationale SPÄNST collectie te koop in de Nederlandse winkels. Dit is een samenwerking met modeontwerper Chris Stamp, die skateboards, hoodies en urban opbergsystemen voor onder meer sneakers heeft ontwikkeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Britse Ikea introduceert driedelig pak
Sluiten