Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Boze ex schopt politiehond; politiehond bijt boze ex

Gearresteerd, gebeten, gehecht en de wet overtreden in een avond: een 46-jarige man uit Dordrecht heeft vermoedelijk betere weekenden meegemaakt.

Politieagenten in Alblasserdam kwamen zaterdagnacht af op een melding van een vrouw die een feestje gaf. Op dit feest was een ongenode gast. De ex van de vrouw had zichzelf uitgenodigd en weigerde te vertrekken. Dit meldt de politie aan RTV Rijnmond.

Hond bijt man

Tot tweemaal toe rukte de politie uit om de man van het feest te verwijderen. Toen de agenten na de eerste melding polshoogte kwamen nemen, was de Dordtenaar vertrokken. Maar rond een uur of half drie keerde hij terug naar de woning van zijn en werd opnieuw de politie gebeld.

De overlastveroorzakende man bleek tevens over een behoorlijk kort lontje te beschikken. Toen agenten naar hem op zoek gingen en hoorden ze geluiden in de schuur van de woning. En de man ging door het lint toen ze hem wilden aanhouden. Hierbij schopte de ongenode boze ex een politiehond tegen zijn kop. Deze politiehond kon dit niet zo waarderen en beet de man hierop direct in zijn been om hem vervolgens de schuur uit te slepen.

Daarna was het nog niet gedaan met het recalcitrante gedrag van de man. Toen hij zich in het ziekenhuis moest laten behandelen voor de verwondingen die hij bij de beet van de politiehond opliep, schold de verplegers uit. De ex met het korte lontje is daarna meegenomen naar het arrestantencomplex in Dordrecht.

De politiehond was geschrokken na de schop van de boze man, maar heeft geen blijvende verwondingen aan het geweldsincident overgehouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.