Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 21 mei 2018 / 09:44 uur

Bizarre politiemelding: varken zit man op de hielen

Alhoewel politie-eenheden een hoop te verduren krijgen, staan zelfs zij nog weleens te kijken van een melding. Dat weet ook de politie in het Amerikaanse stadje North Ridgeville, in Ohio.

Zij kregen vorige week vroeg in de ochtend een melding van een man, die vertelde achterna te worden gezeten door een varken. Hij had geen idee wat hij moest doen en smeekte om hulp. Riiiiight. Dat zal vast een dronkenlap zijn, dacht de politie. Maar nee!

Facebookbericht

Op Facebook vertelt de politie over het voorval. De man, die vlak voor half 6 naar de politie belde, „was in ieder geval dronken genoeg om de politie te bellen terwijl hij aan het hallucineren was."

Zoals het een goed politieteam betaamt, werd er toch naar de man afgereisd. Die bleek volkomen nuchter. Hij was net onderweg naar huis vanuit het station. Helaas was het agressieve varken geen verzinsel.

Herenigd met eigenaar

Het kostte even wat tijd en kracht, maar toen wist de politie het varken in de politiewagen te zetten. Het dier kon later in de ochtend weer worden opgehaald door de eigenaar. Waarom het varken in eerste instantie losliep, is niet bekend.

„Is this real life?”, vraagt de politie zich af in de Facebookpost. „Oja, en we zullen de ironie van het feit dat er een varken in de politieauto zit, vast benoemen zodat iedereen die denkt dat hij grappig is, eigenlijk onorigineel is en het te hard probeert.” Politieagenten worden in Amerika namelijk weleens laatdunkend ‘pigs’ genoemd.

At 5:26 this morning we received a call from a male who stated that he was walking home on Center Ridge from the Train…

Gepostet von North Ridgeville Police Department am Samstag, 19. Mai 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bizarre politiemelding: varken zit man op de hielen
Sluiten