Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Nieuws 23 mei 2018 / 14:19 uur

Betaalautomaat slaat op hol en spuugt munten uit

Rony van Geuns dacht dat ze in de maling werd genomen, toen ze dinsdagavond zag hoe een betaalautomaat in een Groningse parkeergarage maar munten bleef uitspugen. „De een- en twee-euromunten bleven maar komen."

„Maar toen we nergens een verborgen camera konden vinden, wisten we dat het niet om een grap ging”, vertelt Rony van Geuns aan Metro. Ze kwam dinsdagavond rond tien uur ’s avonds aan bij parkeergarage Boterdiep om haar auto op te halen. Bij de automaat aangekomen, zag ze al een andere vrouw verbaasd naar het apparaat kijken. „Zij vertelde dat het niet lukte om met een pinpas te betalen. Toen ze met een twintigeurobiljet probeerde te betalen, spuugde de automaat opeens allemaal euromunten uit.”

Informatieknop

De dames drukten op de informatieknop, maar er gebeurde niets. Toen Van Geuns er ook een biljet in deed, kwam er opnieuw een smak met munten uit. „Bij thuiskomst bleek het 128 euro te zijn."

Betaalautomaat slaat op hol en spuugt munten uit
Het apparaat spuugde een stortvloed aan een- en twee-euromunten uit. Foto: Rony van Geuns

Teruggebracht

Woensdagmiddag heeft ze het geld teruggebracht naar de parkeergarage. „Ik werd heel leuk ontvangen", vertelt Van Geuns, die er geen seconde aan had getwijfeld om het geld zelf te houden. „Dat voelde niet goed."

„In totaal heeft de automaat voor vijfhonderd euro aan muntjes gespuugd", weet van Geuns. „Toen was het apparaat leeg."

De andere vrouw heeft zich nog niet gemeld. „Ik ben benieuwd of zij het ook nog gaat terugbrengen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Betaalautomaat slaat op hol en spuugt munten uit
Sluiten