Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 mei 2018

Bagagepersoneel Schiphol staakt opnieuw

Wie donderdag vliegt vanaf Schiphol, doet er goed aan om ruim op tijd richting de luchthaven te vertrekken. Medewerkers van drie bagageafhandelingsbedrijven gaan namelijk opnieuw staken. Reizigers kunnen er de dupe van worden, want zij moeten rekening houden met vertragingen.

Verspreid over de dag leggen de medewerkers een aantal keer het werk neer, met maximaal een uur per onderbreking. Het werk wordt neergelegd op het platform voor het laden en lossen van vliegtuigen, bij de check-in balies en bij de bagageafhandeling.

Te hoge werkdruk

Het is de derde keer dat het bagagepersoneel in het cao-conflict in actie komt. De werknemers klagen over te hoge werkdruk en achterblijvende loonontwikkeling.

De afzonderlijke cao-onderhandelingen met de drie afhandelbedrijven zijn stukgelopen op loon, werkdruk en roosters. Afgelopen vrijdag staakte het bagagepersoneel ook al. Volgens Schiphol leidde dat toen niet tot grote problemen. De week daarvoor werden er stiptheidsacties (waarbij niet meer wordt gedaan dan het vereiste minimum) gehouden.

Niet blij

Schiphol is niet blij met de acties in de drukke meivakantie, waarin de luchthaven naar eigen zeggen „op de toppen van haar kunnen" draait. Er zijn afspraken gemaakt met de vakbond om de veiligheid te garanderen en Schiphol zegt de eventuele overlast voor de reizigers te betreuren. „We doen er alles aan om die te voorkomen of te beperken”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bagagepersoneel Schiphol staakt opnieuw
Sluiten