Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 mei 2018

9 maanden geëist voor dodelijke straatrace Rijswijk

Tegen de twintigjarige Desley J. die vorig jaar september een 62-jarige fietser doodreed in Rijswijk, is negen maanden cel geëist en een ontzegging van de rijbevoegdheid van vier jaar. De twintiger zou samen met zijn vriend Jessy P. in een straatrace verwikkeld zijn geweest. Tegen de negentienjarige vriend is zeven maanden cel geëist en ook een rijontzegging van vier jaar. Hij reed door na het ongeluk.

De officier van justitie vindt dood door schuld in het verkeer bewezen en volgens haar zijn er ook voldoende bewijzen voor een straatrace. De mannen zelf ontkennen met klem dat zij met elkaar aan het racen waren op de Generaal Spoorlaan.

Te hard

Uit onderzoek op sporen op de weg blijkt dat de auto waarin Desley reed zeker 93 kilometer per uur heeft gereden. Op die plek is 50 kilometer per uur toegestaan. Hoe hard Jessy in zijn auto reed, waarin hij met zijn neef en een vriend zat, is niet duidelijk geworden. Waarschijnlijk was dat ongeveer even hard of misschien zelfs nog harder, want Jessy reed iets voor Desley op het moment dat de fietser de weg overstak.

De vriend had net een paar weken voor het ongeluk zijn rijbewijs gehaald. Desley J. zelf ook nog geen anderhalf jaar daarvoor. Alle twee de mannen zijn eerder al een paar keer met de politie in aanraking gekomen, ook voor verkeersovertredingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
9 maanden geëist voor dodelijke straatrace Rijswijk
Sluiten