Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Vrouwen in Iran gaan als ‘man’ naar voetbalwedstrijd

In Nederland is het (gelukkig) ondenkbaar, maar in Iran de keiharde realiteit: vrouwen worden daar nog steeds van allerlei gelegenheden uitgesloten. Ook voetbalstadions zijn niet toegankelijk voor dames en je loopt zelf het risico om gearresteerd te worden wanneer je de plek wél betreedt. Vijf vrouwelijke fans vonden daarvoor een oplossing: ze verkleedden zich als man om een wedstrijd in het Azadi stadion te bekijken, meldt Daily Mail.

Pruiken en snorren

Het was een bijzondere wedstrijd voor de club Persepolis: ze werden voor de elfde keer kampioen van Iran. Daar wil menig dame natuurlijk ook onderdeel van zijn en zo ook de vijf voetbalfans die de wedstrijd trotseerden met pruiken en gezichtsbeharing. Eerder werden nog 35 vrouwen bij een voetbalwedstrijd in Iran gearresteerd.

Verandering

Als we FIFA president Gianni Infantino mogen geloven, gaat er snel verandering komen in deze behoorlijk oneerlijke wet: hij was eerder dit jaar in Iran en stelde dat de Iraanse president, Hassan Rouhani, hem beloofd had dat vrouwen spoedig wel toegelaten zullen worden tot voetbalwedstrijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.