Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 4 apr 2018 / 04:44 uur

Vrouwelijke schutter pleegt zelfmoord bij YouTube

De schutter die dinsdagavond het hoofdkantoor van YouTube in Californië binnendrong, is geïdentificeerd als Nasim Aghdam. De 39-jarige vrouw schoot drie mensen neer en heeft zichzelf vervolgens van het leven beroofd, weet CNN via ingewijden.

Na de schietpartij werd de vrouw op het plaats delict gevonden, ze zou zichzelf hebben gedood met een handgeweer. Alhoewel de paniek voor medewerkers van YouTube nu voorbij is, begint voor politiechef Ed Barberini het werk pas: „Op dit moment weten we echt heel erg weinig" vertelde hij. „Waarschijnlijk weten we morgenochtend pas meer."

Onbekend motief

Tenminste één van de slachtoffers zou de schutter kennen, maar naar het motief van de dader wordt nog onderzoek gedaan. Het zou kunnen gaan om een persoonlijke aanval, maar nieuwssite NBC claimt dat Aghdam kwaad was op YouTube. Volgens haar zou het platform haar discrimineren door haar video’s te filteren.

Een woordvoerder van het nabijgelegen ziekenhuis vertelde dat zij drie patiënten hebben binnengekregen. Een 36-jarige man in kritieke toestand, een 32-jarige vrouw die er ook vrij ernstig aan toe is en 27-jarige vrouw die wel gewond maar niet in levensgevaar is. De 36-jarige man zou volgens verschillende media het beoogde doelwit zijn geweest.

Onverwacht

Alle patiënten waren bij bewustzijn maar in shock toen ze binnen werden gebracht. Een getuige die bij een café iets verderop wat zat te drinken op het moment dat de schutter het vuur opende in het hoofdkantoor, zegt dat hij dacht dat het ballonnen waren. „Het was een onaangename verrassing, want je verwacht zoiets gewoon niet” vertelde hij aan CNN. „Ik hoorde wat knallen en dacht dat het wel ballonnen moesten zijn, maar toen dacht ik: ‘dat slaat natuurlijk nergens op’. Toen hoorde ik meer schoten en dat was het moment waarop iedereen naar de deur begon te dringen.”

Medewerkers vluchtten naar een gebarricadeerde ruimte en werden later geëvacueerd. Volgens de politiechef waren zij binnen twee minuten na de melding ter plaatse.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vrouwelijke schutter pleegt zelfmoord bij YouTube
Sluiten