Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 11 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Verdwaalde dronken toerist beklimt per ongeluk berg

De 30-jarige Pavel deed wat wel meer toeristen op wintersport doen: een paar alcoholische versnaperingen door de slokdarm gieten tijdens de après ski. Na een aanzienlijk aantal drankjes in een Italiaans resort, vond hij het wel mooi geweest. Hij besloot terug te gaan naar zijn hotel, voor een welverdiende nacht slaap.

De benevelde Est liep echter compleet de verkeerde kant op en beklom in de uren erna – zonder het door te hebben – een berg in de Alphen. Wat normaal een kort wandelingetje was, veranderde in een bergbeklimming. En hij had niks in de gaten tot het te laat was, zo meldt de Italiaanse krant La Stampa.

De woeste omgeving van Igloo ©Facebook, Igloo

Lamme nachtwandeling

De onfortuinlijke wintersporter had totaal niet door dat hij in de verkeerde richting was gelopen en kwam zo terecht op een bergpas. Toen hij om 2 uur ‘s nachts besefte dat hij nog steeds aan het klimmen was, viel het kwartje. Hij had een grote fout gemaakt. Door stom toeval stuitte de bedwelmde bergbeklimmer echter op een gesloten horecapand. Deze bar, genaamd Igloo, is gevestigd aan de rand van de berg op 2400 meter hoogte.

Omdat hij dit als zijn enige toevluchtsoord zag, besloot Pavel hier beschutting te zoeken. Zo gezegd, zo gedaan: hij forceerde de deur en maakte een provisorisch bed van een bank en een aantal kussens. En om zijn aanstaande kater enigszins in het gareel te houden, dronk hij voor het slapen gaan twee flessen water.

Medewerkers van de bar stuitten de volgende ochtend op hun onverwachte gast. De zoekactie die even ervoor op touw werd gezet met brandweer, politie en drones, werd afgeblazen. De zatte alpinist wordt niet vervolgd voor zijn dronkenmanswandeling. Helemaal zonder kater komt hij er echter niet vanaf. Hij moet de inbraakschade vergoeden en zal waarschijnlijk een dagje hoofdpijn hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.