In het nieuws

Foto: ANP

Suikertaks in Groot-Brittannië is een groot succes

Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

16 APR 2018

De ‘suikertaks’ die het overgewicht in Groot-Brittannië moet gaan terugdringen blijkt al een groot succes te zijn. Door de invoering van belasting op suikerhoudende frisdranken hebben veel producenten de hoeveelheid suiker in hun producten verlaagd.

Badkuip vol met suiker

Het positieve effect van de maatregel is fijn: volgens de Britse minister van Volksgezondheid krijgt de gemiddelde Britse tiener elk jaar een hoeveelheid suiker binnen die gelijk is aan de inhoud van een badkuip. De maatregel werd eerder deze maand van kracht en maakt onderscheid tussen verschillende frisdranken. Hoe minder suiker, hoe minder belasting, lijkt nu het credo te zijn: bij frisdranken met 5 tot 8 gram suiker per 100 milliliter is de prijs met bijna 20 procent per liter omhoog gegaan, terwijl dat bij dranken met nóg meer suiker al wel 25 procent is.

Obesitas bij kinderen

De Britse regering hoopte door middel van deze belasting obesitas te kinderen aan te pakken. Een derde van de kinderen die aan de middelbare begint is al te dik. Met de opbrengst van de suikertaks zouden gezonde ontbijtjes en sportprojecten op school gefinancierd moeten worden. Doordat de frisdrankproducenten nu al preventief de prijzen van hun danken verlaagd hebben, levert de heffing op suiker de schatkist wel minder op dan verwacht: geen 600 miljoen euro per jaar, maar minder dan de helft.


Views

500+

Zoektocht Koen verder met honden en tip over meisje

Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 12:41

De zoektocht in Italië naar de vermiste Koen (17) uit Soest, richt zich zondag op camping annex vakantiepark Gasparina langs het Gardameer. Die camping ligt in de buurt van de camping waar Koen zelf verbleef. De politie zoekt daar langs het water, na een melding van een getuige die in dat park werkt.

De vrouw zegt dat ze Koen en een meisje met halflang haar heeft gezien toen ze vrijdagochtend vroeg van haar werk terugkwam. Vermoedelijk is hij met het meisje langs het strand gelopen om haar terug te brengen naar haar camping Lido. Daarna zou hij mogelijk via de weg koers hebben gezet naar zijn eigen camping, Eurocamping Pacengo. Volgens een woordvoerder van de familie zijn er vermoedens wie het meisje is en wordt er geprobeerd contact met haar te krijgen.

Zoekhonden


Views

800+

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

De vrouw werd rond 05.30 uur voor haar woning door een nog onbekende man aangevallen. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een jonge vrouw is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt nadat ze door een man is aangevallen en gewelddadig verkracht in Rotterdam.

Achtervolgd

De vrouw fietste rond 05.00 uur vanaf Rotterdam Centraal via de Maasboulevard naar haar woning in de Herman Bavinckstraat. Toen ze rond 05.30 uur bij haar woning aankwam, werd ze door een nog onbekende man aangevallen. De politie houdt er rekening mee dat de dader het slachtoffer heeft gevolgd vanaf het station.


Views

2k+

Na het weekend wordt het heel erg warm

Camera videoNa het weekend wordt het heel erg warm

Hoogstwaarschijnlijk krijgen we te maken met een hittegolf. Foto/ANP.

Foto van 'Hester Ramaker'

VANDAAG, 16:28

Het wordt heel erg warm! Dit weekend hebben we aangenaam weer gehad in heel het land. Na het weekend kunnen we een echte hittegolf verwachten. Het kan zelfs 36 graden worden.

Het wordt in een aankomende week flink zonnig en er komt warme wind. Het wordt dan geleidelijk aan ruim dertig graden. Neerslag hoeven we niet te verwachten. Dinsdag en woensdag komt de echte hitte opzetten en dat houdt dan ook een tijdje aan.

Hittegolf


Views

800+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

2k+