Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 13 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Politie waarschuwt: pas op voor nep-modellenscouts

Het is voer voor nachtmerries van menig ouder: het idee dat je zoon of dochter in de handen valt van iemand met verkeerde bedoelingen. Bijvoorbeeld iemand die zegt een medewerker te zijn van een modellenbureau, om zo foto’s te ontfutselen.

De politie in Almelo waarschuwt op haar Facebookpagina dat kinderen precies daarvoor op moeten passen. Van diverse scholen in de omgeving kreeg de politie info dat jonge meisjes via Facebook worden benaderd door iemand die zegt te werken voor een modellenbureau.

Onderbroek of beha

,,Er wordt gevraagd of het meisje misschien betaald model wil worden en of er foto’s gestuurd kunnen worden”, aldus de politie op Facebook. ,,Daarbij wordt aangegeven dat het niet erg is om foto’s te sturen waarbij de onderbroek of bh zichtbaar zijn. Dit om de maat goed op te kunnen meten.”

De politie adviseert -logischerwijs- dringend om hier echt niet op in te gaan. Mogelijk probeert iemand om deze foto’s voor andere doeleinden te gebruiken, zegt ze. ,,Alhoewel er nog geen strafbare feiten hebben plaatsgevonden willen wij jullie toch alert maken op deze wijze van benaderen. Denk goed na wat je verstuurt via Social Media.”

"Schatje" mag ik je foto?Van diverse scholen in Almelo kregen wij info dat leerlingen via Facebook benaderd werden…

Posted by Politie Almelo on Friday, April 13, 2018

Naaktselfies

In 2016 werd een zestienjarige jongen opgepakt omdat hij kinderporno zou hebben gemaakt en verzameld. Hij deed alsof hij modellenbureau Elite Model (het bureau waar onder andere Lara Stone en Gisele Bündchen ooit voor werden gescout) vertegenwoordigde. Zo kreeg hij meisjes zover dat ze hem naaktselfies stuurden.

Zes meisjes en het modellenbureau deden aangifte tegen de jongen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.