Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Peter R. de Vries getuigt tegen Willem Holleeder

Na zijn zussen en ex-vriendin is het maandag de beurt aan misdaadverslaggever en tv-presentator Peter R. de Vries om te getuigen tegen Willem Holleeder. Voor het verhoor zijn twee dagen uitgetrokken.

De Vries en Holleeder kennen elkaar al decennialang. De twee kregen voor het eerst met elkaar te maken na de Heinekenontvoering. In 2013 bedreigde Holleeder De Vries voor de deur van diens woning.

Afpersing

Het kwam ‘de Neus’ drie jaar later in hoger beroep op vier maanden celstraf te staan. Bovendien bepaalde het hof in Amsterdam dat hij het restant van een oude straf – hij was begin 2012 voorwaardelijk vrijgelaten toen twee derde van zijn straf voor de afpersing van Willem Endstra erop zat – volledig moest uitzitten.

Rechtbank

De Vries heeft in de zaak tegen Holleeder niet willen getuigen bij de onderzoeksrechter. Hij was alleen bereid dat voor de rechtbank te doen. Om die reden stond rechtbankvoorzitter Frank Wieland het hem begin februari niet toe de strafzaak bij te wonen. Hij werd naar huis gestuurd toen de ondervraging van Holleeder begon.

Holleeder wordt in de strafzaak beschuldigd van een reeks liquidaties. Hij ontkent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.