In het nieuws

Ouders binden man vast die seks wil met dochter (13)

Afbeelding ter illustratie: Pixabay.

Foto van 'metronieuws'

16 APR 2018

Twee ouders die een man vastbonden waarvan ze vermoedden dat hij seks zou proberen te gaan hebben met hun minderjarige dochter, kunnen bestraft worden voor deze actie.

De ouders uit de Canadese provincie Brits-Columbia lieten de 28-jarige man vorige week donderdag ‘in de val lopen’ en zonden dat live uit via een Facebookvideo.

Het meisje ontmaagden

In de video is te zien dat de man is vastgebonden met een soort tiewraps, en op zijn buik op de grond ligt. Zijn handen zijn op zijn rug vastgebonden. De moeder vertelt in de video dat hij naar hun huis kwam om hun dertienjarige dochter te ontmoeten en seks met haar te hebben. „Hij wilde haar eerste zijn’, vertelt de moeder.

„We hebben hem op de grond gekregen, hem vastgebonden en de politie gebeld”, vervolgt de vrouw, onder begeleiding van een hoop ‘f*cks’. Volgens Metro UK vond het stel een hoop expliciete Instagramberichtjes die de man, een bekende van het stel, van het zou hebben gestuurd naar hun dochter. Hij kende het meisje al vanaf haar derde.

‘Politie deed niets’

Toen het koppel na de ‘verontrustende’ berichten zes weken geleden naar de politie stapte, werd hen verteld de man te blokkeren op Instagram. Dat vond het koppel niet genoeg, waarop ze besloten het heft maar in eigen handen te nemen. „Waarom komt de politie niet om te helpen dit roofdier te vangen, dat naar mijn huis is gekomen?”, roept de moeder uit in de video. „Ik ben zo blij dat ik mijn dochters telefoon had en een berichtje zag dat ze niet had gewist.”

De politie ontkent in het medium dat ze niets deed aan de zaak: ze waren juist begonnen aan een onderzoek naar de man wegens ‘kinderlokken’, nadat de moeder bij de politie aan de bel had getrokken. „De politie had haar op het hart gedrukt het heft niet in eigen handen te nemen, en geen ontmoeting plaats te laten vinden, omdat er al onderzoek werd gedaan naar de zaak”, vertelt een woordvoerder.

Naar ziekenhuis gebracht

In de videobeelden is te zien hoe de man wordt meegenomen door de politie. Later werd bekend dat hij niet werd gearresteerd, maar naar het ziekenhuis werd gebracht.

Nu hangt de ouders een straf boven het hoofd, wegens het toebrengen van lichamelijk letsel en gedwongen opsluiting. Dat is het waard, zegt de moeder: „Als we opgepakt worden, heb ik nog steeds het gevoel dat we het juiste hebben gedaan.” De stiefvader voegt daaraan toe dat hij de eventuele straf belachelijk vindt. „Zou een man niet in staat moeten zijn om zijn eigen familie te beschermen in zijn huis?”

'Man had nog geluk'

Op social media regent het inmiddels reacties op het verhaal. Veel mensen vinden het een schande dat de ouders een straf boven het hoofd hangt en zeggen dat het justitiële systeem niet deugt – sommigen voegen vinden daarnaast dat de man nog geluk heeft gehad dat hij ‘slechts’ werd vastgebonden. Een enkeling wijst erop dat het toch echt de taak is van de politie om eerst hard bewijs te vinden, voordat iemand gearresteerd kan worden.


Views

1k+

Zoektocht Koen verder met honden en tip over meisje

Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 12:41

De zoektocht in Italië naar de vermiste Koen (17) uit Soest, richt zich zondag op camping annex vakantiepark Gasparina langs het Gardameer. Die camping ligt in de buurt van de camping waar Koen zelf verbleef. De politie zoekt daar langs het water, na een melding van een getuige die in dat park werkt.

De vrouw zegt dat ze Koen en een meisje met halflang haar heeft gezien toen ze vrijdagochtend vroeg van haar werk terugkwam. Vermoedelijk is hij met het meisje langs het strand gelopen om haar terug te brengen naar haar camping Lido. Daarna zou hij mogelijk via de weg koers hebben gezet naar zijn eigen camping, Eurocamping Pacengo. Volgens een woordvoerder van de familie zijn er vermoedens wie het meisje is en wordt er geprobeerd contact met haar te krijgen.

Zoekhonden


Views

800+

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

De vrouw werd rond 05.30 uur voor haar woning door een nog onbekende man aangevallen. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een jonge vrouw is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt nadat ze door een man is aangevallen en gewelddadig verkracht in Rotterdam.

Achtervolgd

De vrouw fietste rond 05.00 uur vanaf Rotterdam Centraal via de Maasboulevard naar haar woning in de Herman Bavinckstraat. Toen ze rond 05.30 uur bij haar woning aankwam, werd ze door een nog onbekende man aangevallen. De politie houdt er rekening mee dat de dader het slachtoffer heeft gevolgd vanaf het station.


Views

2k+

Na het weekend wordt het heel erg warm

Camera videoNa het weekend wordt het heel erg warm

Hoogstwaarschijnlijk krijgen we te maken met een hittegolf. Foto/ANP.

Foto van 'Hester Ramaker'

VANDAAG, 16:28

Het wordt heel erg warm! Dit weekend hebben we aangenaam weer gehad in heel het land. Na het weekend kunnen we een echte hittegolf verwachten. Het kan zelfs 36 graden worden.

Het wordt in een aankomende week flink zonnig en er komt warme wind. Het wordt dan geleidelijk aan ruim dertig graden. Neerslag hoeven we niet te verwachten. Dinsdag en woensdag komt de echte hitte opzetten en dat houdt dan ook een tijdje aan.

Hittegolf


Views

800+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

2k+