Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Opmerkelijke wedstrijd: het NK ‘meeuwenschreeuwen’

Het begon als een 1 aprilgrap, maar heeft gisteravond inmiddels dan toch écht plaatsgevonden: het Nederlandse kampioenschap ‘meeuwenschreeuwen’. Wat je als winnaar in huis moest hebben? Nou, heel simpel: je moet de allerbeste schreeuw van een meeuw kunnen imiteren.

België en Frankrijk

Het evenement werd georganiseerd in partycentrum ’t Dorpsuys in het Utrechtse dorp Cothen. De imitatiewedstrijd komt oorspronkelijk uit Frankrijk en België, waar in maart al een kampioenschap meeuwenschreeuwen plaatsvond. De winnaar van die competitie was er ook bij om plaats te nemen in de deskundige jury.

Meeuwbokaal

Jade van der Lelie ging er met de winst vandoor. Ze verklaart tegenover RTL Nieuws: ,,Ik doe op feestjes wel vaker een meeuw na. Grappig dat dit georganiseerd werd. Ik heb veel geoefend en heel veel thee met honing gedronken voor dit NK.” Dat heeft in ieder geval zijn vruchten afgeworpen: ze ontving de gehele avond gratis drank, eeuwige roem én een gouden-meeuwbokaal.

Niet onderschatten

Of je makkelijk ‘meeuwenschreeuwer van het jaar’ wordt? Volgens Krista Hintenaus van ’t Dorpsuys in ieder geval niet. Ze vertelt tegen RTV Utrecht dat de avond met een knipoog is, maar het schreeuwen zéker niet onderschat moet worden: ,,Er zijn veel mensen die denken: ik kan dat wel. Het ziet er heel makkelijk uit maar een écht goede meeuw nadoen, kost best wat moeite.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.