Metro
Metro Nieuws 22 apr 2018 / 19:28 uur

Naakte schutter doodt vier mensen in restaurant VS

Zondagmorgen heeft een naakte man vier mensen doodgeschoten en vier andere mensen verwond. De schutter opende het vuur in een restaurant in Antioch, een voorstad van de Amerikaanse stad Nashville.

De politie is met man en macht op zoek naar de schutter: ruim 35 politiemannen kammen het gebied uit. Tot nog toe is de man, die schoot met een AR-15 aanvalsgeweer, niet aangehouden.

Lopend gevlucht in het bos

Getuigen vertellen aan de Amerikaanse zender ABC dat de schutter, een witte man met kort haar, lopend vluchtte. Zij zouden hem hebben zien lopen in de bossen bij het restaurant.

Aan de hand van de auto die bij het restaurant is geparkeerd, is de politie op zoek een 29-jarige man uit de staat Illinois. Hij is officieel aangemerkt als de verdachte.

Drie van de doden kwamen om in het restaurant, een vierde stierf later in het ziekenhuis aan de verwondingen. Twee anderen liggen nog in het ziekenhuis, een van hen verkeert in levensgevaar.

Heldendaad

De schietpartij had echter nog veel bloediger kunnen verlopen, als niet een van de restaurantbezoekers een heldendaad verrichtte.

De man slaagde er met gevaar voor eigen leven in om het geweer van de schutter af te pakken. De held heeft daarmee zeker een paar levens gered, zei de lokale politiechef over de dappere daad.

Ook de ‘held’ werd geraakt door kogels van de schutter. Gelukkig, en enigszins wonderbaarlijk, kwam de man er met lichte verwondingen van af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Naakte schutter doodt vier mensen in restaurant VS
Sluiten