Metro
Metro Nieuws 30 apr 2018 / 20:28 uur

Na ongeluk vermiste hond weer herenigd met baasje

De hond die op Koningsdag wegvluchtte uit de auto na een ongeluk bij Gorinchem is door behulp van vreemden weer herenigd met zijn baasje. De hond is het hele weekend vermist geweest. ,,Ik ben zo verrast door de hulp en de steun van totaal onbekenden mensen’’, zegt Masha Gubkina, baasje van de hond. ,,Het was overdonderend.’’

Vermist

Op Koningsdag verliest de vrouw de macht over het stuur. Haar auto raakt van de weg en klapt tegen een boom. Zelf raakt ze lichtgewond, en haar hond Boris ging er meteen vandoor zodra ze de deur opende. ,,De politie, maar ook mensen van Rijkswaterstaat zijn die middag nog op zoek naar hem gegaan, maar niemand kon hem vinden’’, vertelt ze. Ze deden op Facebook melding van de vermissing en die werd opgepikt door de stichting Waar is onze Angel – zij zetten zich in om vermiste huisdieren te vinden.

Heel erg moe

Op zondagochtend krijgt Gubkina telefoon dat Boris is gevonden. ,,Een mevrouw die in de buurt woont, had hem zien lopen’’, vertelt ze. ,,Toen ik hem riep, keek ie wat verward om zich heen. Ik ben die akker op gerend en toen kwam Boris op me af. Wat ben ik blij.’’ Het dier heeft niets aan zijn avontuur overhouden, meldt het AD. ,,Hij is alleen nog erg moe. Eenmaal thuis heeft hij uren aan een stuk geslapen.’’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Na ongeluk vermiste hond weer herenigd met baasje
Sluiten