Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 apr 2018 / 12:14 uur

Meerdere actievoerders Oostvaardersplassen opgepakt

Bij de Oostvaardersplassen was het op eerste paasdag onrustig. Honderden actievoerders hebben die dag geprobeerd om de grote grazers bij te voeren. Enkelen klommen over het hek bij het buitencentrum van Staatsbosbeheer, voorzien van balen hooi. Vier demonstranten zijn opgepakt. Anderen die door het hek klommen, zijn daar weggehaald, meldt de politie.

Actievoeren

In totaal protesteren zondag volgens een politiewoordvoerder zo’n twee- tot driehonderd mensen bij het bezoekerscentrum tegen het beleid dat wordt gevoerd voor de zogeheten grote grazers in de Oostvaardersplassen. De situatie is inmiddels weer rustig. Het hek wordt gerepareerd en de demonstranten kunnen buiten het hek verder met hun actie.

Verkeershinder

Eerder op de dag zorgden zo’n twintig demonstranten met een langzaamaanactie volgens de politie voor verkeershinder en gevaarlijke situaties op de A6 bij Almere. De actievoerders in tien tot vijftien voertuigen, waaronder vooral auto’s en een enkele vrachtwagen, kregen van de politie daarom het verzoek via binnenwegen verder te rijden. Volgens de politiewoordvoerder gaven ze gehoor aan die oproep.

Volgens de ANWB ontstond door de actie, die maar korte tijd duurde, zo’n drie kilometer file. Die file loste snel weer op.

Zondag vindt bij de Oostvaardersplassen, waar grote grazers in het wild leven en in de koude periode weinig voedsel hebben, opnieuw een protestactie plaats. De politie houdt daar toezicht op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meerdere actievoerders Oostvaardersplassen opgepakt
Sluiten