Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Meer honger als je moe bent? Heel normaal!

Heb jij ook altijd meer honger als je moe bent? Je bent niet de enige! Het is nu wetenschappelijk bewezen dat te weinig slaap je eetlust beïnvloedt; het is dus heel logisch dat je tijdens een vermoeide periode de snacks niet kan laten liggen.

Het gaat dan niet om eenmalig een nachtje niet goed slapen, maar vooral in langere periodes van slecht slapen en vermoeidheid maak je meer hongerhormoon en minder verzadigingshormoon aan in je bloed, meldt het AD.

Sugarcravings

Opvallend is dat de meeste mensen meer verlangen naar zoetigheid als ze vermoeid zijn. De suiker levert natuurlijk een korte energiepiek op en werkt als comfort food. Maar die energiepiek wordt opgevolgd door een energiedip, die je dan weer probeert te verhelpen door weer iets suikerrijks te eten. Met als gevolg dat je onrustig wordt van de suiker en de schommelingen in je energielevel. Dat maakt dat je nog steeds slecht slaapt en hallo vicieuze cirkel!

Blokje om

Maar wat kun je eraan doen? Komt ie hoor: een gezonde snack of beweging. Je hoeft niet meteen intensief te gaan sporten, ook door te gaan wandelen of een yoga-sessie krijgt je energieniveau een oppepper. Na een vermoeiende dag klinkt languit op de bank ploffen met een reep chocolade natuurlijk leuker dan je schoenen aantrekken voor een blokje om, maar door te bewegen krijgt je lichaam energie en daardoor heb jij weer minder trek in zoetigheid. Dat zal uiteindelijk ook weer bijdragen aan een betere nachtrust.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.