Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Marc Dutroux vraagt rechter om kapper en tandarts

De Belgische kindermoordenaar Marc Dutroux eist via de rechter de toegang tot een kapper, een tandarts en de beschikking over een fiets. Volgens zijn advocaat, Bruno Dayez, wil hij via het mensenrechtenhof in Straatsburg de omstandigheden voor zijn client verbeteren.

Volgens Dayez wordt Dutroux „als een wild beest” behandeld, „echt onmenselijk.” Dutroux werd in 1996 veroordeeld voor het ontvoeren en verkrachten van zes meisjes, en het vermoorden van vier meisjes.

Barre omstandigheden

Een Franse krant schrijft dat Dutroux sinds 2008 zijn straf uitzit in de gevangenis van Nijvel, waar hij in isolement leeft. Dutroux heeft volgens Dayez te maken met zulke barre omstandigheden dat hij last heeft gekregen van zijn rug.

En hoewel Dayez het eerder al voor elkaar kreeg een hometrainer in de gevangenis te plaatsen, mag deze niet in de cel van Dutroux staan wegens een gebrek aan ruimte.

Afdwingen

Ook een fiets, om een beetje te kunnen bewegen, is volgens de gevangenisleiding niet toegestaan voor Dutroux. Dayez probeert alsnog een kapper en een tandarts voor zijn client af te dwingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.