Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Lubachs Trump-video op de lijst voor internetprijs

Je hebt ‘m zonder meer gezien: het filmpje ‘Netherlands Second’ uit Zondag met Lubach. De legendarische satirische introductie van Nederland voor president Trump ging de wereld over en werd miljoenen keren bekeken. In 2017 werd het de meest bekeken video op YouTube in Nederland.

De ‘voorstelvideo’ is nu genomineerd voor een Webby Award, de Oscars van het internet. Het maakt kans op een prijs in de categorie Film & Video viral.

14 mei in New York

Sinds 1996 worden de Webby Awards uitgereikt. Er wordt door de jury in elke categorie een winnaar gekozen, maar er kan door het publiek ook worden gestemd. Op 14 mei in New York vindt de prijsuitreiking plaats. Spannend!

Het initiatief van het VPRO-programma kreeg verschillende parodieën en aandacht over de hele wereld.

Bye bye Facebook

Afgelopen zondag werd de laatste aflevering van dit seizoen van Zondag met Lubach uitgezonden. Daarin riep Arjen Lubach de kijkers op hun Facebookprofielen massaal te verwijderen. Dat organiseerde hij met, jawel, een Facebookevent dat gepland stond voor woensdag 11 april. Hij beloofde op die dag ook zijn eigen twee pagina’s, Zondag met Lubach en Arjen Lubach, te verwijderen. „Laten we er een feestje van maken!"

Het event sloeg aan, want uit een steekproef van NU.nl bleek dat ruim tienduizend Nederlanders de delete-knop indrukten om hun profiel te verwijderen of te deactiveren. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.