Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 3 apr 2018 / 04:34 uur

‘Legale wiet krijgt gebruikerswaarschuwing’

Het experiment met de verkoop van legaal geteelde wiet gaat gepaard met een voorlichtingscampagne over de risico’s. Dat schrijft de Volkskrant op basis van het conceptwetsvoorstel dat de legale teelt mogelijk moet maken. Het experiment gaat vijf jaar en twee maanden duren en begint op zijn vroegst eind 2019.

Uitleg

Op de verpakking van de wiet zal de samenstelling staan, de hoeveelheid van de werkzame stof en een uitleg over de gezondheidsrisico’s, aldus de Volkskrant. De telers die de wiet gaan kweken worden geworven via een openbare aanbesteding en de kweek vindt onder toezicht plaats. „Het gaat om een kostbaar product dat onder geen beding mag weglekken naar het criminele circuit", citeert de krant uit het wetsvoorstel.

Criminaliteit

In het regeerakkoord is afgesproken dat in zo’n zes tot tien gemeenten geëxperimenteerd zal worden met het telen van wiet voor recreatief gebruik. De proef duurt vijf jaar en twee maanden en moet onder meer duidelijk maken of de criminaliteit afneemt door legale teelt.

Strafrechtexpert Cyrille Fijnaut zegt in de krant dat het experiment in strijd is met internationale verdragen. Want daarin wordt geen ruimte geboden voor de productie van verboden drugs voor recreatieve doeleinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Legale wiet krijgt gebruikerswaarschuwing’
Sluiten