Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Kunstenares maakt hilarische medailles voor mannen

Mannen… ze doen soms dingen waarvoor ze simpelweg een medaille verdienen. Zo nu en dan zijn het gewoon echte ‘good boys’! Bijvoorbeeld als ze je terug sms’en! Na zeven maanden. Of je oraal bevredigen! Als verjaardagscadeau.

Het cynisme druipt er natuurlijk vanaf en dat is ook zo in de werken van 24-jarige Shelby Lorman. Zij is de schrijfster en kunstenares achter het briljante instagram-account @awardsforgoodboys. De hele pagina staat vol met medailles die mannen hebben gewonnen voor hun (niet zo) fantastische gedrag.

https://www.instagram.com/p/BdL3EzknAQh/

https://www.instagram.com/p/BdQ-gTlHqNu/

„Ik heb humor altijd een goed mechanisme gevonden voor verandering en om te leren ergens mee om te gaan”, vertelt Lorman aan VICE. In 2017 richtte ze haar account op, speciaal voor mannen die verwachten geroemd te worden, omdat ze geen absolute monsters zijn – de zogenaamde ‘good boys’. „Mensen prijzen mannen zo snel voor het ontwijken van slecht gedrag, terwijl vrouwen moeten voldoen aan honderden eisen die we nooit zullen waarmaken. Het is alsof we zeggen ‘Oh, hij heeft niemand vermoord? Hij is echt mijn held.'”

https://www.instagram.com/p/Bd5ni8onYIr/

https://www.instagram.com/p/BfMFFMzHfoB/

Om hier verandering in te brengen gebruikt de jonge artiest dus humor. Ze maakt medailles die het rare gedrag van mannen omschrijven en ze belonen voor hun niet-absoluut-monster-zijn. De tienduizenden volgers schijnen het account dan ook juist zo leuk te vinden omdat een actueel, kritisch onderwerp met humor wordt benaderd.

https://www.instagram.com/p/BfesICqnAgk/

https://www.instagram.com/p/Bftadu2HFjJ/

https://www.instagram.com/p/Bg1hZ2WHcSd/

Maar niemand is veilig voor Shelby! Ze zit op Tinder en gebruikt daar ook regelmatig gewoon screenshots van op haar beroemde account. Met de hele manier van mannen in de maling nemen, wil Lorman ze niet kleineren of beledigen. Ze hoopt juist dat mannen hun eigen gedrag inzien en er dan ook om kunnen lachen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.