Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Kate en William verlaten ziekenhuis met zoon

Catherine, de hertogin van Cambridge, en haar pasgeboren zoon hebben het ziekenhuis verlaten. De hertogin en haar echtgenoot prins William zwaaiden naar omstanders voordat ze in een auto stapten en met de baby richting Kensington Palace reden.

Het echtpaar was eerder onder luid gejuich het ziekenhuis uitgelopen om met hun zoon de menigte te begroeten. De jonge prins verscheen zo voor het eerst in het openbaar. William en Kate liepen daarna weer naar binnen om het autozitje voor hun kind op te halen, bericht de BBC.

Vijfde in de lijn

De baby kwam maandag om 11.01 uur lokale tijd ter wereld in het St. Mary’s Hospital in Londen, maakte Kensington Palace bekend. Het jongetje is vijfde in de lijn van de Britse troonopvolging, na prins Charles, prins William, zijn broer George en zus Charlotte. Zij bezochten hun nieuwe broertje eerder op de dag al in het ziekenhuis.

Kate werd al voor 06.00 uur met de eerste weeën opgenomen in het ziekenhuis. Iets na 08.20 uur (lokale tijd) werd bekendgemaakt dat zij en William naar het ziekenhuis waren voor de geboorte van hun derde kind. De baby weegt 3827 gram. Een naam is nog niet bekendgemaakt.

Geslacht

Bij het nieuwe prinsje wordt voor de plaats op de lijst van troonopvolgers geen rekening meer gehouden met het geslacht. Tot enkele jaren geleden gingen zoons vóór dochters. Die regel werd in 2015 afgeschaft, maar niet met terugwerkende kracht. Daardoor staat bijvoorbeeld prinses Anne, het tweede kind van koningin Elizabeth en prins Philip, achter haar jongere broers Andrew en Edward.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.