Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Jonge meisjes zwanger door misbruik stiefvader (42)

Er is zes jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen een man (42) die zijn twee stiefdochters jarenlang misbruikte. Als gevolg van het misbruik raakten de meisjes op hun 15e en 13e zwanger van hun stiefvader uit Kerkdriel.

Vakantiehuisje

Het misbruik vond plaats tussen 2013 en 2016, laat het Openbaar Ministerie weten. De man hoorde dinsdag de eis in de rechtbank van Arnhem. Het Brabants Dagblad meldt dat de man zich aan zijn oudste stiefdochter begon te vergrijpen toen ze in 2011 tijdelijk in een vakantiehuisje in de Zandmeren in Kerkdriel woonden. Vanaf 2012 deed hij dat ook bij zijn jongste stiefdochter. De zusjes wisten dit niet van elkaar.

Moeder wist ervan

De stiefvader misbruikte de meisjes onder invloed van cocaïne, alcohol en soms wiet. Af en toe pakte hij hun telefoon af, die ze terug kregen in ruil voor seks. De moeder zou van het misbruik af hebben geweten, maar heeft het nooit gestopt: ze probeerde haar jongste dochter zelfs over te halen geen aangifte te doen.

Te laat voor abortus

Het was voor de meisjes te laat om abortus te plegen: ze kregen beiden een dochter. Die kinderen zijn in een pleeggezin geplaatst. Volgens de verdachte kwamen de stiefdochters zelf bij hem in bed liggen en namen zij het initiatief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.