Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 22 apr 2018 / 16:51 uur

Jonge ‘booteigenaar’ aangehouden voor dood Orlando

De politie heeft een zevenentwintigjarige man uit Den Haag aangehouden voor de dood van de zeventienjarige Orlando. Het lichaam van Orlando werd eind februari ontdekt in het Böttgerwater in een Haagse wijk.

De man die is aangehouden in de zaak, zou volgens berichten van De Telegraaf en het AD de eigenaar zijn van een vissersboot. Dit bootje werd al eerder door de politie in beslag genomen.

Verdwenen na afspraak

De zeventienjarige Orlando Boldewijn had op 18 februari een date in Den Haag, met een man die hij via Grindr had leren kennen. Daarna is hij niet meer thuisgekomen.

Een week later werd zijn lichaam gevonden door duikers na een tip van Meld Misdaad Anoniem, in de buurt van de ligplaats van de boot. Dit was een plek die alleen bereikbaar was per boot.

Tips van de politie

In de afgelopen weken zijn er volgens de politie ontzettend veel tips gekomen over de zaak, mede na een aflevering van Opsporing Verzocht. Deze tips zouden mede hebben geleid tot de aanhouding van de Hagenaar.

Er werd gekeken naar vissers die op de avond van de verdwijning van Orlando in het water in de Haagse wijk Ypenburg waren.

Orlando zou op de boot zijn geweest

Later werd een vissersboot door de politie in beslag genomen, waarvan nu de eigenaar is aangehouden. De Telegraaf schrijft dat de zeventienjarige jongen op de boot was geweest. De politie heeft nog niet bevestigd of de aangehouden man de vissersbooteigenaar is.

Donaties voor de begrafenis

Voor de begrafenis van de zeventienjarige Rotterdamse Orlando haalden zijn vrienden begin maart meer dan 38.000 euro op, via een website. Met het geld kreeg de jongen een uitvaart ‘met veel liefde en muziek’.  Zijn oma uit Suriname werd met het geld ook overgehaald naar Nederland.

Verder doneerden de organisatie achter de actie ‘elke euro boven het streefbedrag’ naar een goed doel waar Orlando trots op zou zijn geweest. In totaal werd dit meer dan 5000 euro. ,,Wij hielden allen ontzettend veel van hem en willen hem geven wat hij verdient, het beste afscheid ooit. We willen dat graag doen op zijn manier en in zijn stijl”, schreven ze bij de actie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jonge ‘booteigenaar’ aangehouden voor dood Orlando
Sluiten